Λάζαρος Μαλούτας: “Στο ΕΣΠΑ το 2021, είχαμε εντάξεις 7.5 εκ. έργων”

 


Την Τετάρτη 27 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι, στο Κοβεντάρειο, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας  παραχώρησε συνέντευξη τύπου, με κεντρικό θέμα τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, για την περίοδο από  1.1.2021 έως 31.12. 2021.


Ο κ. Μαλούτας τόνισε πως “Το 2021 ήταν ένα έτος, με τα ίδια χαρακτηριστικά του περασμένου έτους λόγω της πανδημίας. Το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης συνέχισε να εξελίσσεται. Το 2021 είχαμε μια σταδιακή αύξηση του ενεργειακού κόστους, το οποίο επηρέασε τα λειτουργικά έξοδα των Δήμων, καθώς καταναλώνουμε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια. Στο ΕΣΠΑ το 2021, είχαμε εντάξεις 7.5 εκ. έργων κάτι μας μας δίνει ώθηση στα ζητήματα που διεκδικήσουμε για την περιοχή. Επίσης είχαμε δυο προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια, οι οποίες αφορούν τις οδικές προσβάσεις σε επιχειρήσεις αλλά, και κτηνοτροφικές μονάδες.

Επιπροσθέτως το μνημόνιο συνεργασίας με το Χαμόγελο του Παιδιού, αλλά και την πρόσθεση τριών δωματίων για άστεγους στο κτίριο των 40 μαρτύρων, τη μετεγκατάσταση Ρομά, τις περιβαλλοντολογικές δράσεις, το πρόγραμμα τηγανελαίων, τον εξοπλισμό για την αναβάθμιση καθαριότητας, την απομάκρυνση περιπτέρων”. Ο κ. Μαλούτας μίλησε και για τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στην πόλη μας λέγοντας «Δεν είναι υπεύθυνος ο Δήμος, αλλά οι άνθρωποι που συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι δουλειά του Δήμου να μαζεύει τα σκυλιά και να κάνει χώρους φιλοξενίας. Ο Δήμος τα μαζεύει, τα στειρώνει, τα εμβολιάζει και τα αφήνει, αυτή είναι η υποχρέωσή μας. Αν συνεχίσουμε την ίδια λογική θα έχουμε αυτή την εικόνα».

Θανάσης Τέγος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια