Χάρης Κουζιάκης: "Τα αδέσποτα θα εξαφανίζονταν σε ένα μήνα. Οι κερκίδες του στρατιωτικού γηπέδου θα γινόντουσαν σε 2 μήνες, και το κολυμβητήριο θα άνοιγε σε τρεις μήνες. Πέρασαν 32... Τα χόρτα πανταχού παρόντα...”

Άστραψε και βρόντηξε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, με θέμα “ τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, κατά την περίοδο από 1.1.2021 έως 31.12. 2021, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χάρης Κουζιάκης.

Μίλησε για παραλείψεις κατά το έτος 2021.


“Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως έλειπαν εγγράφως δυο βασικές εισηγήσεις. Του κ. Βασιλακόπουλου αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, αλλά και του Δημάρχου, ο οποίος θα έπρεπε να δώσει το γενικότερο στίγμα. Έχει όμως επιλέξει αυτή την τακτική πολλές φορές. Μη στέλλοντας δηλαδή την εισήγηση- τοποθέτηση του στο σώμα, θεωρώντας πως οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν χρειάζεται να γνωρίζουν εγγράφως τις απόψεις του εκ των προτέρων”.

Ο κ. Κουζιάκης συνεχίζοντας την κριτική του, τόνισε: “Η δική μας κριτική βασίζεται σε δυο άξονες. Ο πρώτος αφορά την καθημερινότητα και την λειτουργία του Δήμου και ο άλλος τον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό. Η πραγματικότητα στον Δήμο δυστυχώς είναι ακόμη πιο ζοφερή. Τα αδέσποτα θα εξαφανίζονταν σε ένα μήνα. Οι κερκίδες του στρατιωτικού γηπέδου θα γινόντουσαν σε 2 μήνες, και το κολυμβητήριο που θα άνοιγε σε τρεις μήνες. Περάσαν 32 μήνες και ακόμη τίποτα. Μια πόλη και χωριά που τμήματα της, είναι απροσπέλαστα λόγω αδέσποτων. Ακόμη αγνοείται το νέο κυνοκομείο. Τα χόρτα πανταχού παρόντα...καμία ανανέωση στο αστικό πράσινο. Το κερασάκι στην τούρτα η μη λειτουργία της τηλεθέρμανσης.. Για όλα αυτά υπάρχουν ευθύνες. Η μεγαλύτερη όλων είναι η ευθύνη της τριανδρίας”.

H ανάρτηση του στο Φειμπουκ 
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής για το 2021.
Η συνεδρίαση αυτή πραγματοποιείται, σύμφωνα με το νόμο παρουσία θεσμοθετημένων συλλογικών φορέων του Δήμου, όπως, επιστημονικοί, εμπορικοί, συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί, για την ευρύτερη, δυνατή, εκπροσώπηση των κατοίκων που μπορούν να παρέμβουν και να τοποθετηθούν. Δυστυχώς όμως ούτε ένας πολίτης ή φορέας δεν ήταν παρών, ούτε καν οι Πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων και αυτό είναι ξεκάθαρο δείγμα ότι η Δημοτική Αρχή έχει γυρίσει την πλάτη της στους κατοίκους του Δήμου μας και αυτοί φυσικά της το ανταποδίδουν!
Κατά τη διαδικασία αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι η Δημοτική Αρχή της τριανδρίας καθοδηγείται από τις εμμονές της με το παρελθόν. Ενοχλείται από την κριτική, αδυνατεί να αντιληφθεί τις προκλήσεις των καιρών, αδυνατεί να συνεργαστεί, αδυνατεί να διοικήσει, και απλά αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση, χρησιμοποιώντας ως μόνιμη δικαιολογία για την απραξία της την πανδημία και την απολιγνιτοποίηση, απλός κομπάρσος των εξελίξεων.
Η Δημοτική Αρχή της τριανδρίας Μαλούτα, Μιχαηλίδη, Σημανδράκου, διοικεί τον Δήμο Κοζάνης τα τελευταία τρία σχεδόν χρόνια στη βάση του δόγματος «θέσεις έναντι στήριξης» χωρίς καμία περαιτέρω προγραμματική συμφωνία και το ξεκάθαρο συμπέρασμα είναι ότι έχει αποτύχει.
Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι παρούσα ασκώντας τον θεσμικό της ρόλο, σε ένα γενικότερο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που απαιτεί την παρουσία ενεργών πολιτών με ανοιχτό μυαλό, ιδέες, πρόγραμμα, στόχους και όραμα για το καλό του Δήμου και των συμπολιτών μας.
Ελέγχουμε, Κρίνουμε, Προτείνουμε, είμαστε εδώ και έτσι θα συνεχίσουμε!
Ακολουθεί η τοποθέτηση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.
https://www.youtube.com/watch?v=lbG1uxukTpYΘανάσης ΤέγοςΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια