Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης: "Με τον απεργιακό μας αγώνα διεκδικούμε αποφασιστικά"

 


  • Την Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς.

  • Άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση.

  • Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

  • Εδώ και τώρα, η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το κλέψιμο της ασφάλισής μας. Κάθε μέρα δουλειάς και μέρα ασφάλισης.

  • Ένταξη των συναφών ειδικοτήτων (γυψοσανιδάδες, ξυλουργοί κ.α.) στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Συνάδελφοι,

Η απόφαση για νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου, πατάει πάνω σε πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και διαρκώς οξύνονται. Υπηρετεί τις ανάγκες μας που, όλα αυτά τα χρόνια, συνεχώς συμπιέζονται από τους αντεργατικούς νόμους και τη συνολικότερη αντεργατική πολιτική. Η πολιτική αυτή, οπλίζει τα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας και τη διευκολύνει να διατηρεί, για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων, τα μεροκάματα, την ασφάλιση, τους εργασιακούς όρους στα ίδια χαμηλά επίπεδα με τα χρόνια της μεγάλης κρίσης και ανεργίας στον κλάδο μας.

Η ανάκαμψη στον κλάδο και ιδιαίτερα στην οικοδομή, τα τελευταία χρόνια, δεν έφερε ουσιαστική βελτίωση στο σύνολο των όρων δουλειάς δηλαδή, στην ασφάλιση, στο ένσημο.

Σήμερα υπάρχουν νέες δυνατότητες για να δυναμώσουμε τον αγώνα μας και να πετύχουμε αποτελέσματα που θα ανακουφίσουν τη ζωή μας.

Ο αγώνας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο, έχει επείγοντα χαρακτήρα και δε χωράει καμία καθυστέρηση.

Το μεροκάματό μας εξανεμίζεται πριν καν μπει στις τσέπες μας από την τεράστια ακρίβεια, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στα καύσιμα, στο supermarket, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που έχουν φτάσει στα ύψη κι εκεί θα διατηρηθούν για πολύ καιρό.

Η κατάσταση αυτή έχει συνέπειες, όχι μόνο για τους μεροκαματιάρηδες του κλάδου αλλά και για τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, τους φατουρατζήδες που εργάζονται στην οικοδομή. Η αύξηση των τιμών στα οικοδομικά υλικά, μεταφέρεται ως πίεση και οξυμένο πρόβλημα στα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν σχέση με τις Κατασκευές.

  • Αυτός που φτιάχνει ή ανακαινίζει το σπίτι του, βγαίνει εκτός προϋπολογισμού με τις αυξημένες τιμές στα οικοδομικά υλικά.

  • Ο φατουρατζής, οι μικρό επαγγελματοβιοτέχνες βρίσκονται σε ένα «τρεχαλητό», εντατικοποιούν τη δουλειά μήπως και καταφέρουν να την ολοκληρώσουν χωρίς να μπουν μέσα.

  • Ο μεροκαματιάρης οικοδόμος θα υποστεί όλη την πίεση για να βγει η δουλειά και θα είναι με την αγωνία αν θα του πληρωθούν όλα τα μεροκάματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια