Πραγματοποιείται με επιτυχία η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε ευάλωτους συμπολίτες μας, σε Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ

 




Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως επικεφαλής εταίρος των 4 Κοινωνικών Συμπράξεων ΤΕΒΑ, ανακοινώνει ότι πραγματοποιείται, σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειάς μας, διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ 2015-2016 & 2018-2019».




Διανέμονται στους δικαιούχους του προγράμματος προϊόντα μακράς διάρκειας και είδη βασικής υλικής συνδρομής και επιπλέον θα διανέμονται προϊόντα σε δικαιούχους του προγράμματος που οι αιτήσεις αφορούν σε πολυμελείς οικογένειες, ανάλογα με τη διαθεσιμότητά των προϊόντων.





Με στόχο τη μέγιστη δυνατή προστασία των ωφελουμένων, οι διανομές εναρμονίστηκαν με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εφαρμόζονται όλα τα δυνατά μέτρα πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του Κορωναιού – covid 19, τηρείται το σύστημα Μεθοδολογία Διανομής «Drive Through» αποκλειστικά με όχημα ακολουθώντας τους διαμορφωμένους διαδρόμους εισόδου και εξόδου στον περιβάλλοντα χώρο.







Το ΤΕΒΑ συνδυάζεται επίσης, με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων και υλοποιούνται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού στην περιοχή μας. Προάγοντας με αυτό τον τρόπο την κοινωνική συνοχή και ενισχύοντας τη δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

• Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ.

• Άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων (π.χ. κέντρα ημέρας, συσσίτια αστέγων κτλ).


Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τις Κοινωνικές Συμπράξεις, στις οποίες συμμετέχουν Σύλλογοι, Δήμοι, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, Ιερές Μητροπόλεις, ΝΠΔΔ της περιοχής μας, υλοποιεί το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ, είναι ο Επικεφαλής Εταίρος και φέρει την ευθύνη για την υλοποίηση των Πράξεων «2015-2016 & 2018-2019».

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης επισήμανε τα εξής:

«Αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα αναγνωρίζουμε την ανάγκη στήριξης των συμπολιτών μας και εργαζόμαστε μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας και καταφέραμε να εξομαλύνουμε την πορεία υλοποίησης των διαδικασιών με τα όποια προβλήματα και να αυξήσουμε τη χρηματοδότηση του Προγράμματος στην Περιφέρειά μας.

Στόχος μας η απορρόφηση μεγαλύτερων ποσών για τους πολίτες της Περιφέρειάς μας που έχουν ανάγκη όσον αφορά τη νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027), προκειμένου να στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας και έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε».




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια