Στην Κοζάνη το βράδυ της Δευτέρας ο Κώστας Γαβρόγλου, για την παρουσίαση βιβλίο του


Το συλλογικό τόμο που επιμελήθηκε ο ίδιος με θέμα «Τα Κοινά της Παιδείας. Σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον του κυβερνητικού εγχειρήματος της Αριστεράς», παρουσίασε στην πόλη της Κοζάνης, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη το βράδυ της Δευτέρας 28 Μαρτίου, ο πρώην Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία -σπάνια για την ελληνική πολιτική ιστορία- συλλογική απόπειρα κριτικής αποτίμησης του έργου που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής θητείας. Οι συγγραφείς του τόμου συμμετείχαν στις πολύπλευρες διεργασίες στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το διάστημα 2015-2019. Οι ιδιαίτερες εμπειρίες του καθενός και της καθεμιάς συναντούν τη συλλογική εμπειρία της συγγραφικής ομάδας, αναδεικνύοντας το σκεπτικό των μεταρρυθμίσεων που υλοποιήθηκαν, τις δυσκολίες που συνάντησε η εφαρμογή τους, ενώ φωτίζονται ταυτόχρονα οι αδυναμίες και τα αδιέξοδα που όρισε η ευρύτερη πολιτική και κομματική κουλτούρα.


Η ίδια η διαδικασία συγγραφής είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον: πολύωρες συζητήσεις, η εγγραφή του ειδικού στο γενικό, ο αναστοχασμός που επιτρέπει η χρονική απομάκρυνση, επέτρεψε την αποτύπωση μιας σύνθετης πραγματικότητας.
Η Εκπαίδευση είναι ένα θέμα που παθιάζει την ελληνική κοινωνία. Τα κείμενα αυτού του τόμου, που συμπυκνώνουν την εμπειρία της κυβέρνησης της Αριστερός, μπορούν να συμβάλλουν σε μία γόνιμη συζήτηση για την παραπέρα επεξεργασία των απαντήσεων που απαιτούνται για τα προβλήματα αλλά και τις παθογένειες που αντιμετωπίζει η Εκπαίδευση στη χώρα μας.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια