Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Δημοτικής Κίνησης για τους Φανούς





Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 3 Μαρτίου η εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» στο café–bar «ToΜπλε Ελάφι» με τίτλο «Φανοί, ένα διαχρονικό και μοναδικό Κοζανίτικο έθιμο».

Οι συμμετέχοντες στο πάνελ Ματίνα Μόμτσου-Τσικρητζή - φανός Λάκκους τ΄Μάγγαν, Κορίνα Χατζηπαναγιωτίδου - πολιτιστική διαχειρίστρια Μ.Sc., Τέλης Βωβός - φανός Πηγαδ΄ τ’ Κεραμαργιού και Γιάννης Σιδέρης - φανός Άγιος Δημήτριος, παρουσίασαν την ιστορική διάσταση και σημασία των Φανών στην συλλογική μνήμη της Κοζάνης, την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική τους συμβολή, αλλά και την αναπτυξιακή τους διάσταση και προοπτική στο γίγνεσθαι της πόλης, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της Αποκριάς, αλλά καθ΄ όλη την διάρκεια του χρόνου. 
Παρουσιάστηκαν φυσικά και πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Φανοί της Πόλης, καθώς και η αγωνία των ανθρώπων – εθελοντών που τους απαρτίζουν και τους στηρίζουν για το μέλλον και τις προοπτικές τους. Η σύνδεση των Φανών με τον Δήμο Κοζάνης και ιδιαίτερα τον ΟΑΠΝ απασχόλησε επίσης την συζήτηση, αφού η άρρηκτη μεταξύ τους σχέση είναι πλέον από όλους αποδεκτό ότι οφείλει να επαναπροσδιοριστεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο για τους Φανούς όσο και για την πόλη.


Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν επίσης ο Ζ. Μάρας (Πρόεδρος του ΟΑΠΝ), ο Λ. Κουζιάκης (φανός Σκ΄ρκα), ο Κ.Καραματσούκας (φανός Αριστοτέλης), ο Κ.Καρακοντής (φανός Παύλος Μελάς), η Ρ. Χατζηπαναγιωτίδου (Πρωτοβουλία Νέων Κοζάνης), ο Λ. Ιωαννίδης (πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, «Κοζάνη Τόπος να Ζεις») και ο Χ. Κουζιάκης (επικεφαλής «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»). Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση όλων για την, με κάθε τρόπο, στήριξη του εθίμου με νέες ιδέες, καλύτερη οργάνωση και ενεργή συμμετοχή έτσι ώστε αυτό να συνεχίσει να σηματοδοτεί την πολιτιστική ταυτότητα της Κοζάνης.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και τον δημοσιογράφο Ζήση Πιτσιάβα για την άψογη οργάνωση της συζήτησης.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια