Στα γραφεία του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ η «ΕΝΩΣΗ», το Σάββατο πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Κοζάνης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη



Τις ανησυχίες μας για την επιχείρηση, την τοπική κοινωνία, για τις θέσεις εργασίας που χάνονται και έχουν χαθεί από την περιοχή μας, τις προτάσεις και τις θέσεις του Σωματείου, αλλά και την αναγκαιότητα να παραμείνουν οι λιγνιτικές μονάδες στο σύστημα για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, ήταν τα θέματα της ατζέντας που συζητήθηκαν με τον Βουλευτή.

Η συζήτηση που έγινε αφορούσε τις αυξημένες τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω αύξησης φυσικού αερίου, μετά τις γεωπολιτικές εξελίξεις, την πρόωρη απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων, κάτι που μας βρίσκει αντίθετους.

 

Θέση του Σωματείου είναι η ομαλή μετάβαση, ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για οικονομική ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και όχι σε έναν οικονομικό στραγγαλισμό και μαρασμό της περιοχής, που οδηγεί η βίαιη λιγνιτοποίηση.

Από την πλευρά του ο βουλευτής κ. Στάθης Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι, υπό το φως των νέων έκτακτων δεδομένων στο ενεργειακό πεδίο, απαιτείται προσεκτική εξέταση του ενεργειακού σχεδιασμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια και η οικονομικότερη πρόσβαση των πολιτών στην ενέργεια. Παράλληλα αναφέρθηκε στο σημαντικό θεσμικό έργο που έχει παραχθεί για την αναπτυξιακή μετάβαση της περιοχής και την ανάγκη επιτάχυνσης όλων των διαδικασιών, ιδίως των αποκαταστάσεων των εδαφών της ΔΕΗ, ώστε να αμβλυνθούν κατά το δυνατόν οι επιπτώσεις της εδώ και χρόνια εξελισσόμενης απολιγνιτοποίησης.

Τέλος επισήμανε ότι σε μια δυναμική και κρίσιμη διαδικασία, δεν πρέπει κανείς να δογματίζει αλλά αντίθετα να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις, στο σωστό χρόνο για το συμφέρον του τόπου.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια