Διαπιστώθηκε ραγδαία μετάδοση της γρίπης των πτηνών. Στο σημείο ο Γιώργος Κασαπίδης. Στη Δυτική Μακεδονία σήμερα Κυριακή ο Γιώργος Αμυράς



Νέες δυσκολίες στην Περιφέρεια μας με την επιζωοτία της γρίπης των πτηνών που ενέσκηψε. Μετά τη σημερινή σύσκεψη στο Δημαρχείο Πρεσπών και την επιτόπια επίσκεψη στη μικρή Πρέσπα και στις αποικίες των αργυροπελεκάνων, διαπιστώθηκε η ραγδαία μετάδοση της νόσου μεταξύ των άτυχων πτηνών.
Περισσότερα από 600 πτηνά έχουν νοσήσει και πεθάνει σε μικρό χρονικό διάστημα στη μικρή Πρέσπα ενώ και στην Καστοριά, και στη Χειμαδίτιδα εντοπίστηκαν νεκρά πουλιά. Οδηγίες βιοασφάλειας έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Στη σύσκεψη του Σαββάτου συμμετείχαν, ο Αν/χης ΠΕ Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Πρεσπών Παναγιώτης Παράσχου και η Μυρσίνη Μαλακού από την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών.
ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Για το κρίσιμο αυτόθέμα, την Κυριακή 6 Μαρτίου θα επισκεφθεί την Δυτική Μακεδονία ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς και θα πραγματοποιηθούν παρουσία του έκτακτες συσκέψεις στις Πρέσπες στις 2.00 το μεσημέρι και στη συνέχεια στην Καστοριά στις 5.00 το απόγευμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια