Εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας και του ξεριζωμού τους

 



Εκδήλωση μνήμης της τραγωδίας της νεότερης ελληνικής ιστορίας μας, τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής στην Λέσχη Ποντίων Κοζάνης, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Κοζάνης. Λίγες μέρες πριν την 25η Μαρτίου, τιμήθηκαν οι Μικρασιάτες, που βοήθησαν στην Επανάσταση του 1821. Ακολούθησε ένα μικρό λογοτεχνικό αναλόγιο από την κ. Πέττυ Σολακίδου και την κ. Δέσποινα Ιωαννίδου.


Η εκδήλωση έκλεισε με την Σμύρνη και τη Μικρασιατική Καταστροφή, με την δύναμη της φωτογραφίας, αλλά και ομιλία και παρουσίαση των φωτογραφιών από τον κ Λουκά Χριστοδούλου, Πρόεδρο του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης του Μικρασιατικού Πολιτισμού, ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., έναν ακούραστο Μικρασιάτη, που τιμά την μικρασιάτικη καταγωγή του.


Η κα Φωτεινή Καμίτα πρόεδρος των Μικρασιατών Κοζάνης δήλωσε:

Συγχαρητήρια στον κ. Λουκά Χριστοδούλου για την εξαιρετική παρουσίαση!Συγχαρητήρια επίσης στην Πέττυ και κ. Δέσποινα Ιωαννίδου. Ευχαριστούμε όλους αυτούς, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα τον π. Μιχάλη Κρανιώτη τον Υπουργό, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον βουλευτή, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, τον Δήμαρχο Κοζάνης, Λάζο Μαλούτα τον πρ. Αντιπεριφερειαρχη Οικονομικών, κ. Ηλία Κάτανα, τον Πρόεδρο της Δημ.Κίνησης "Τόπος να ζεις", κ. Χάρη Κουζιάκη και τον πρ. Βουλευτή, κ. Χάρη Κάτανα. Επίσης ευχαριστούμε κι όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων, που παραβρέθηκαν. Ας ευχηθούμε, να συνεχίσουμε την "κανονικότητά μας".

Θανάσης Τέγος   
















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια