ΕΠΑΛ Γρεβενών: Δράσεις του σχολείου





Το 1ο ΕΠΑΛ Γρεβενών συμμετείχε στη δράση ''Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης - 2022'', στην εαρινή ισημερία στις 21/03/2022 και ώρα 12.42΄. με τη βοήθεια της κ. Δέσποινα Μίχου ΠΕ-04 (Φυσικός ), υπεύθυνη στο ΕΚΦΕ Γρεβενών

Οι καθηγητές που συμμετείχαν ήταν η κυρία Λαζάρου Βάια ΠΕ-03 (Μαθηματικός ) και η κυρία Παρθένα ΑποστολίδουΠΕ-03 (Μαθηματικός ) με τους μαθητές του Β2, και οι καθηγητές κυρία Λουίζα Νάκα ΠΕ-04 ( Φυσικός ) με την κυρία Τάσα Τσουπλή ΠΕ-04 ( Χημικός ), με τους μαθητές του Α3.

Η δράση διοργανώνεται από την ΠΑΝΕΚΦΕ (Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών) σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, και Θρησκευμάτων.




Επίσης: Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου επιμόρφωση στο σύλλογο διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Γρεβενών, με θέμα «ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» από την ψυχολόγο του σχολείου, Αριάδνη Κοκόρα.

Σκοπός της επιμορφωτικής δράσης είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να μπορούν να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά, έτσι ώστε να περιοριστούν οι εκδηλώσεις κάθε μορφής βίας και εκφοβισμού στη σχολική κοινότητα, καθώς και οι συνέπειες του φαινομένου στις διαπροσωπικές σχέσεις των μαθητών.

Στην επιμόρφωση, προτάθηκαν καλές πρακτικές και παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα βήματα διαφόρων μεθόδων καθώς και οι διαδικασίες που καλείται ένα σχολείο να ακολουθήσει για την καταπολέμηση και την αποτελεσματική διαχείριση περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια