Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία από την Οργάνωση της Ahepa

 


Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τον λαό της Ουκρανίας καθώς υπερασπίζονται γενναία τη χώρα τους από μια βάναυση, καταστροφική και απρόκλητη εισβολή από τη Ρωσία. Χαιρετίζουμε την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας από τους Ουκρανούς. 

Η ανθρωπιστική καταστροφή και η απώλεια ζωών θα είναι καταστροφικές. Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει σύντομα τη «μεγαλύτερη προσφυγική κρίση αυτού του αιώνα», σύμφωνα με την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

 Περίπου 660.000 πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τις τελευταίες έξι ημέρες, με περισσότερους από 150.000 να έχουν εγκαταλείψει τις τελευταίες 24 ώρες. 

Θρηνούμε όλες τις απώλειες ζωών και μεταφέρουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Ανώτατου Προέδρου της AHEPA Jimmy Kokkotas στην ελληνική και την Ουκρανική κυβέρνηση και τον λαό της Ελλάδας και της Ουκρανίας για την απώλεια της ζωής Ελλήνων και Ουκρανών ως αποτέλεσμα της παράλογης και αδικαιολόγητης εισβολής της Ρωσίας. 

Η Οργάνωση της AHEPA στέκεται αλληλέγγυο στους Ουκρανούς πρόσφυγες και τις οικογένειες τους. 

Ο Κυβερνήτης AHEPA Hellas κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης μεταφέροντας την έκκληση του Ανώτατου Πρόεδρου μας Jimmy Kokkotas ζητά από κάθε μέλος και τμήμα να χρησιμοποιήσει τους πόρους του και να εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει μια δωρεά. 

Σύμφωνα πάντως με τους εθελοντές, οι οποίοι ασχολούνται με τη συλλογή των πραγμάτων, δε χρειάζονται άλλα ρούχα πλέον. Αυτό που τους λείπει είναι Βρεφικά είδη, συμπεριλαμβανομένων πάνες, μπιμπερό και μαντηλάκια Τροφή και νερό έκτακτης ανάγκης Γεννήτριες και καύσιμα Φακοί, μπαταρίες και κεριά Κούνιες, κουβέρτες, στρώματα και άλλα κλινοσκεπάσματα Είδη υγιεινής Ελαφριά, τρόφιμα μακράς διάρκειας, γάλατα σε σκόνη και πάνες για μωρά και φάρμακα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια