Το 57ο τεύχος του Together Free Press κυκλοφορεί!

 


Στο Together n.57 o Monsieur Minimal αναμετράται με το ερωτηματολόγιο του Προυστ! Περάσαμε μια εβδομάδα με τον Φάνη Τοψαχαλίδη! Τσαλαβουτήξαμε σε εικαστικά βάθη με την Λόλα Νικολάου. Ψάξαμε στα ψηλά την καλαισθησία του ξενοδοχείου Ξενία Κοζάνης και σας αφηγούμαστε τις ιστορίες που κρύβει. Συνομιλήσαμε με τον βουλευτή Κοζάνης, Γιώργο Αμανατίδη για την πολιτική, την απολιγνιτοποίηση, τις επενδύσεις και κάναμε έναν μίνι απολογισμό του κοινοβουλευτικού του έργου. Από τα μπακάλικα, περάσαμε στα super market και τα delicatessen. Συναντήσαμε τον Χάρη Κάτανα και συζητήσαμε για το ενδιαφέρον του για την περιοχή, τις μικρές ιδιωτικές πρωτοβουλίες, την προβολή.

Ανεβήκαμε στο ΘΕΣ-ΠΡΕΣ και συνδεθήκαμε με δώδεκα νέους, κάναμε ένα ταξίδι στο όνειρο με την Μάρθα Μαυρίδου, τον Τάσο Ράντζο, την Ζένια Αναστασιάδου και το εργαστήρι ψηφιακών μέσων και στρατηγικής επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ανακαλύψαμε τις δράσεις καινοτομίας και εξωστρέφειας της ΔΙΑΔΥΜΑ. Μάθαμε τα πάντα για την παραγωγή οίνων στην ευρύτερη περιοχή του Βοΐου. Ταξιδέψαμε στην πόλη Βισμπάντεν της Γερμανίας με το 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας. Συνομιλήσαμε νοερά με τον Albert Camus για την πανούκλα. Ενημερωθήκαμε για την ανοιξιάτικη διατροφή και το πεπτικό μας σύστημα από τον Αθανάσιο Γκάντο.

Ασυγκράτητοι και ανήσυχοι σουλατσάραμε στην πόλη, ανακαλύψαμε κρυμμένα μέρη και τσεκάραμε τα γνωστά και φημισμένα! Στα μαγαζιά της γειτονιάς μας ξεκινήσαμε την μέρα μας με καλημέρα και την τελειώσαμε με καληνύχτα και χαμόγελο! Σκαρφαλώσαμε στα 1050 μέτρα, παλέψαμε για το δέντρο της γειτονιάς μας, κάναμε τον απολογισμό του project της εθελοντικής ομάδας νέων Κοζάνης για την Κοζανίτικη αποκριά. Υπερνικήσαμε το χάος. Πάνω σε μια ξένη φωτογραφία, πειραματιστήκαμε με λέξεις παρέα με τα μέλη του πολιτιστικού προγράμματος Γραφίς Γαλατινής.

Ενημερωθήκαμε για τα συγκροτήματα και τους καλλιτέχνες που θα υποδεχθούμε το καλοκαίρι στο Release Athens και το Eject Festival. Κάναμε μια βόλτα στα χιονοδρομικά της Δυτικής Μακεδονίας. Μαγειρέψαμε και ανοίξαμε την πόρτα μας στην άνοιξη.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια