Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης: 5ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας στo αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης

 

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης διοργανώνει τον 5ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας για την καλλιέργεια της ορθής χρήσης της Νέας Ελληνικής. Μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης των ημερήσιων Γυμνασίων της Π.Ε. Κοζάνης θα ασκηθούν γραπτά στην ορθογραφία και προφορικά στην ερμηνεία, την ετυμολογία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, οι οποίες θα επιλεγούν με κλήρωση από τράπεζα λέξεων. Οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή φιλολόγων, μελών του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στo αμφιθέατρο του νέου κτιρίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. και θα ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Οι τρεις πρώτοι/-ες που θα επιτύχουν στις δοκιμασίες όλων των επιπέδων και θα λάβουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα βραβευθούν με ιδιαίτερα έπαθλα, ενώ όλοι οι διαγωνιζόμενοι/-ες θα λάβουν αναμνηστικό συμμετοχής. Οι πρώτοι/-ες δέκα μαθητές/-τριες αυτοδίκαια προκρίνονται και θα συμμετάσχουν στον αντίστοιχο Περιφερειακό Διαγωνισμό της Δυτικής Μακεδονίας, που θα οργανωθεί από τους αντίστοιχους Συνδέσμους και Ενώσεις Φιλολόγων της Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας στις 3 Απριλίου 2022 στη Φλώρινα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια