Στο 4ο τεύχος του περιοδικού My Voio που κυκλοφορεί! Παραδόσεις δεμένες με την τοπική κουλτούρα, γαστρονομικές διαδρομές και οδοιπορικά γεμάτα χρώματα και γεύσεις!






Στο νέο τεύχος του περιοδικού My Voio που κυκλοφορεί η παράδοση ζωντανεύει. Διαβάστε για τα ήθη και έθιμα της Αποκριάς στη Δυτική Μακεδονία, απόλυτα συνυφασμένα με τη μουσική παράδοση και τη γαστρονομία.

Η Κασσιανή Δικαιουλάκου μας μιλά για την προσωπική συλλογή της, με πάνω από 2000 παραδοσιακές φορεσιές, που φιλοξενείται σε έναν ξεχωριστό χώρο, στην καρδιά της Αθήνας. Περιηγηθείτε στα όμορφα χωριά του Βοΐου, αφήστε τη φωτογραφία να σας διηγηθεί τη δική της ιστορία, επισκεφθείτε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Δομαβιστίου στους πρόποδες του όρους Σινιάτσικου, δοκιμάστε τοπικές γεύσεις και συνταγές, γνωρίστε τα μανιτάρια Κριμήνι και ζήστε την παράδοση μέσα από το χορό και τη μουσική.

Ένα τεύχος αφιερωμένο στην παράδοση, τη λαογραφία και τον πολιτισμό.

Το My Voio ταξιδεύει σε κάθε γωνιά του Βοΐου, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου χτυπά η καρδιά αυτού του τόπου.

Ξεφυλλίστε την έντυπη και περιηγηθείτε στην online έκδοση του My Voio και γνωρίστε το μαγευτικό Βόιο. Αναζητήστε το στα σημεία διανομής και μέσω συνδρομής. Πληροφορίες στον ιστότοπο www.myvoio.com.




Φωτογραφία εξωφύλλου : Μιχάλης Παπάς.

Η φωτογραφία του εξωφύλλου απεικονίζει μάσκα από το έθιμο γενίτσαροι και μπούλες της Νάουσας και ανήκει στην ιδιωτική συλλογή παραδοσιακών φορεσιών της Κασσιανής Δικαιουλάκου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια