Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης: Εκπαιδευτικό υλικό για την επανάσταση του 1821

 


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, τιμώντας πέρσι τον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, διοργάνωσε έναν κύκλο διαδικτυακών συζητήσεων με τίτλο «1821: Τοπικές και διεθνείς όψεις της Επανάστασης», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι ομιλητές και οι ομιλήτριες, επιστήμονες και ερευνητές από την περιοχή μας αλλά και το εξωτερικό, παρουσίασαν πρόσωπα και γεγονότα της Επανάστασης του 1821 από όλες τις περιοχές της Π.Ε. Κοζάνης (Κοζάνη, Εορδαία, Βόιο, Σέρβια), καθώς και την οπτική των γειτόνων μας, Βαλκάνιων και Τούρκων, πάνω στην Επανάσταση του 1821.

Μέσα από αυτή τη δράση συγκεντρώθηκε πλούσιο και πρωτότυπο οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό, με πολλές εικόνες, αρχειακό υλικό και συνοδευτικά κείμενα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς στην τάξη εν όψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, για να γνωρίσουν τα παιδιά μας τα τοπικά γεγονότα που σχετίζονται με την Επανάσταση του 1821 και τους ήρωες του τόπου τους, όπως τον Γεώργιο Λασσάνη, τον Γεώργιο Σακελλάριο, τον Ιωάννη Φαρμάκη, τον Νικόλαο Κασομούλη, τον Ζήση Σωτηρίου κ.ά.

Όλο το υλικό είναι αναρτημένο και άμεσα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης και στο κανάλι του στο YouTube. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας και να το αξιοποιήσετε, πατώντας εδώ: 

https://blogs.sch.gr/sfkozanis/1821-topikes-kai-diethneis-opseis-tis-epanastasis/  

https://youtu.be/Z16BRVf3RQ0


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια