Με επιπλέον υλικό από τα γεωπάρκα Γρεβενών – Κοζάνης, εγκαινιάζεται το απόγευμα η έκθεση «Μνήμες Γαίας: Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας – Κύπρου»

 
Με επιπλέον υλικό από τα γεωπάρκα Γρεβενών – Κοζάνης, που πρόσφατα αναγνωρίστηκαν ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO, εγκαινιάζεται το απόγευμα η έκθεση «Μνήμες Γαίας: Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας – Κύπρου», στις εγκαταστάσεις του Αριστοτέλειου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στην Προβλήτα Α’, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

«Όταν δημιουργήθηκε η έκθεση το 2018 δεν είχαν ενταχθεί ακόμη στην UNESCO τα γεωπάρκα Γρεβενών - Κοζάνης. Στην έκθεση στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε οπτικό υλικό από την περιοχή απ’ όπου αναμένουμε και άλλα εκθέματα για να την εμπλουτίσουμε», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστημονικός υπεύθυνος της έκθεσης, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, καθηγητής του πανεπιστημίου Αιγαίου Νίκος Ζούρος.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 10/4/2022, δημιουργήθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάς και Κύπρου: τη Λέσβο, τον Ψηλορείτη, τον Βίκο - Αώο και τον Χελμό - Βουραϊκό, στην Ελλάδα και τον Τρόοδο στην Κύπρο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Πάτρας, το ΕΑΓΜΕ (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) και το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης Κύπρου. Η δημιουργία της έχει υποστηριχθεί από το πρόγραμμα «Γεωτουρισμός στα Νησιωτικά Γεωπάρκα» με ακρωνύμιο «GEO - IN», του Προγράμματος Συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια