Η "Ελπίδα" πεθαίνει τελευταία....". Οι Τηλεθερμάνσεις στο κόκκινο



Ο συνδυασμός "Ελπίδα" δίνει Ελπίδα...'

Οι Τηλεθερμάνσεις στο κόκκινο. Η χρηματοδότηση τους για να διασφαλιστεί η ομαλή τους λειτουργία μέχρι την όποια τελική λύση είναι στον αέρα παρά τις υποσχέσεις. Τα χρονοδιαγράμματα των μελλοντικών λύσεων άλλαξαν προς το χειρότερο.

Ένα σημαντικό κοινωνικό αγαθό σε κίνδυνο. Πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις. Λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση και τα κονδύλια του Μεταβατικού Προγράμματος, του Ταμείου Μετάβασης, του Πράσινου Ταμείου και του ΕΣΠΑ να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των πολιτών και εν προκειμένω την σωτηρία των Τηλεθερμάνσεων.

Λύσεις υπάρχουν αν υπάρξει δέσμευση για παροχή ενέργειας στην Τηλεθέρμανση κατά προτεραιότητα απο την ΔΕΗ. Αυτά τα ζητήματα συζητήσαμε σήμερα με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΚ, και σύντομα και των υπολοίπων.

Τα νοικοκυριά, μετά τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το κύμα ακρίβειας που δοκιμάζει τις ελάχιστες αντοχές τους, δεν αντέχουν άλλες αυξήσεις. Η Δυτική Μακεδονία πλήττεται απο θηριώδη ανεργία και φτώχεια τρομακτική.

Η Κυβέρνηση, ο Περιφερειάρχης και οι κυβερνητικοί Βουλευτές που πρόσφατα ψήφισαν το νόμο για την Απολιγνιτοποίηση, χωρίς πρώτα να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του τόπου, έχουν μεγάλη ευθύνη για τις συνέπειες. Δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια πλέον και η Περιφερειακή Αρχή πρέπει επιτέλους να πάρει θέση πριν να είναι αργά…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια