Πασχάλης Οικονομίδης: “Από εμάς φεύγει η νεολαία στα νησιά για δουλειά και όχι το αντίθετο”

Ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δυτικής Μακεδονίας Πασχάλης Οικονομίδης σχολιάζει με άρθρο του την ανεργία, την απολιγνιτοποίηση και άλλα…


“Εν τω μεταξύ για να λέμε και του στραβού το δίκιο τα νησιά πάνε να ξεπεράσουν σε παροχές, κατά την Πράσινη Μετάβαση, ακομη και την πολύπαθη Δυτική Μακεδονία.

Ούτε απολιγνιτοποίηση έχουν ούτε την ζοφερή κοινωνικοοικονομική κρίση της Περιφέρειας μας.

Από εμάς φεύγει η νεολαία στα νησιά για δουλειά και όχι το αντίθετο!!

Επομένως είναι σοβαρή στρέβλωση να μην παίρνουμε τουλάχιστον τις ίδιες παροχές με τα νησιά για την πράσινη ηλεκτροκίνηση και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ !!!

Άλλωστε είμασταν η μόνη περιοχή στη χώρα, που για δεκαετίες υποστήκαμε την μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση, για να ηλεκτροδοτείται ολόκληρη η Ελλάδα..

Αυτά και για να μη νομίζουν κάποιοι ότι μόνο υμνούμε την Κυβέρνηση...

Αυξάνονται οι επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της κλιματικής αλλαγής τέμνονται. Για αυτό και αυξάνονται, και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Δεκεμβρίου 2021, οι επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Η ρύθμιση αυτή περιλαμβάνεται στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που ξεκινά τον Απρίλιο. Θα έχει, ωστόσο, αναδρομική ισχύ από 1.12.2021 και οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31.12.2023.

Ο νέος κύκλος περιλαμβάνει επιπλέον επιδότηση με κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, τρίτεκνους και -για πρώτη φορά- για νέους έως 29 ετών, καθώς και ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε νησιά. Ειδικότερα, ανάμεσα στ’ άλλα:

Το ποσοστό επιδότησης σε φυσικά πρόσωπα, για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου αυξάνεται από 20% σε 30% και το μέγιστο ποσό σε 8.000 ευρώ από 6.000 ευρώ που ήταν στον προηγούμενο κύκλο.

Τα Άτομα με Αναπηρία δικαιούνται επιπλέον 1.000 ευρώ. Οι οικογένειες που έχουν τουλάχιστον τρία εξαρτώμενα τέκνα, δικαιούνται 1.000 ευρώ ανά εξαρτώμενο τέκνο, αντι συνολικά 1.000 ευρώ που ίσχυε στον προηγούμενο κύκλο.

Οι νέοι έως 29 ετών θα λαμβάνουν επιπλέον 1.000 ευρώ.

Το ποσοστό επιδότησης σε φυσικά πρόσωπα, για την αγορά ηλεκτρικών δικύκλων και τρικύκλων κατηγορίας L5e έως και L7e αυξάνεται από 20% σε 40% και το μέγιστο ποσό επιδότησης από 800 ευρώ σε 3.000 ευρώ.

Για τις εταιρείες, το ποσοστό επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου αυξάνεται από 20% σε 30% και το μέγιστο ποσό επιδότησης θα ανέλθει σε 8.000 ευρώ ανά όχημα.

Ο αριθμός των οχημάτων για τον οποίο μια εταιρεία δικαιούται επιδότηση δεν θα περιορίζεται πλέον αριθμητικά.

Εταιρείες ταχυμεταφορών, διανομών και τουριστικές εταιρείες θα μπορούν να επιδοτηθούν πλέον και για την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα νησιά, καθώς η αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου ενισχύεται με επιπλέον 4.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο σε όλα τα νησιά της χώρας”.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια