Ηλίας Κάτανας "Ήταν ένας απολογισμός «εν κρυπτώ», σαν να μην ήθελε κανείς να μπει στο κάδρο των ευθυνών από τυχόν αρνητικές μελλοντικές εξελίξεις για τα κρίσιμα θέματα της απολιγνιτοποίησης στην περιοχή μας'




Απολογισμός πεπραγμένων του 2021 για την περιφερειακή αρχή του κ. Κασαπίδη. Ο απολογισμός των πεπραγμένων μαζί και με την κατάθεση του ετήσιου προϋπολογισμού είναι οι δύο κορυφαίες πολιτικές διαδικασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η προχθεσινή διαδικασία λοιπόν αφορούσε τον απολογισμό των πεπραγμένων για το 2021. 
Αντί γι’ αυτόν όμως ακούσαμε τον Περιφερειάρχη για ακόμη μια φορά να μας ανακοινώνει τον προγραμματισμό του, λέγοντάς μας στην ουσία αυτά που δηλώνει επανειλημμένα στα δυόμιση χρόνια της θητείας του. Τη Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο κανείς δεν κατάλαβε γιατί βρέθηκε σε αυτήν την φλύαρη διαδικασία, αφού πέραν του ότι δεν έγινε καμία απολύτως απολογιστική τοποθέτηση για τα όσα κρίσιμα συμβαίνουν στην περιοχή μας, απεναντίας παρουσιάστηκαν για ακόμη μία φορά αναλυτικά τα έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει επί των ημερών μας. 
Στην ουσία δηλαδή η περιφερειακή αρχή ανέλυσε για πολλοστή φορά τα έργα που εμείς ωριμάσαμε, που καταθέσαμε και ξεκινήσαμε επί θητείας μας. Δυστυχώς δεν ακούσαμε για κανένα νέο έργο. Ακούσαμε όμως αόριστες τοποθετήσεις που αφορούν στο μέλλον. 
Ήταν ένας απολογισμός «εν κρυπτώ», σαν να μην ήθελε κανείς να μπει στο κάδρο των ευθυνών από τυχόν αρνητικές μελλοντικές εξελίξεις για τα κρίσιμα θέματα της απολιγνιτοποίησης στην περιοχή μας. Επί της διαδικασίας δεν μπορούμε να φανταστούμε πως σε μια περιοχή που τα προβλήματα ολοένα και αυξάνονται αντί να μειώνονται, μια τόσο σοβαρή διαδικασία να είναι τόσο φλύαρη, να μην έχει τον στοιχειώδη διάλογο, να μην έχει συγκεκριμένες προτάσεις. 
Η περιφερειακή αρχή την ημέρα του απολογισμού της μας ανέλυσε τον προγραμματισμό της και εκεί σταμάτησε. Κατά κοινή παραδοχή όμως απολογισμός δεν είναι αυτός. Το συμπέρασμα λοιπόν από την προχθεσινή τόσο σημαντική διαδικασία του περιφερειακού συμβουλίου είναι πως δεν προέκυψε απολύτως τίποτε. 
Και ακόμη πιο σημαντικό και θλιβερό είναι ότι σπαταλήθηκε μια διαδικασία όπου μας κάνει λιγότερο σοφούς και ακόμα πιο ανασφαλείς απέναντι σε ζητήματα προτεραιότητας που μήνες τώρα εκφράζουμε. Ζητήματα που απαιτούνται πρωτοβουλίες και δυνατότητες μοντέρνας διαχείρισης.
 Κάποιοι όμως ακόμη και μετά από δυόμιση χρόνια αδυνατούν να αντιληφθούν ή κάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής. Το ζήτημα είναι όμως να αντιληφθούν οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει ως περιφέρεια αλλά και την αδυναμία επίλυσης των σημαντικών θεμάτων που συνεχώς θα βρίσκουμε μπροστά μας από τη συγκεκριμένη περιφερειακή αρχή.

Ηλίας Π. Κάτανας Περιφερειακός Σύμβουλος π. Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια