Κουβέντα με μαθητές για τον λιγνίτη και το υδρογόνο είχε ο Κασαπίδης

 


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης και η Αντιπεριφερειάρχης Πράσινου Μετασχηματισμού Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών, Ευφροσύνη Ντιό, επισκέφθηκαν την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 το 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων με τους μαθητές σχετικά με την μετά λιγνίτη εποχή και την προοπτική ανάπτυξης του πράσινου υδρογόνου στην Δυτική Μακεδονία.



Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης τόνισε τα πλεονεκτήματα του πράσινου υδρογόνου. Παράλληλα, υπογράμμισε τις μεγάλες ευκαιρίες και την προστιθέμενη αξία που θα φέρει το υδρογόνο στις επόμενες γενιές. Οι μαθητές, εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, τις δυνατότητες ανάπτυξης και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Μακεδονίας καθώς και τις συντονισμένες ενέργειες που προγραμματίζει η Περιφερειακή Αρχή ώστε η Περιφέρεια να γίνει πρότυπο για όλη την Ευρώπη με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Η στάση των μαθητών έδωσε μια χροιά ελπίδας και οράματος στην προσπάθεια που γίνεται μέσω της θεματικής του πράσινου μετασχηματισμού της συγκεκριμένης Αντιπεριφέρειας, ενώ παράλληλα ανοίχτηκε δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών.



Η Αντιπεριφερειάρχης, Ευφροσύνη Ντιό, στο πλαίσιο της παρουσίασής της εξήγησε στους μαθητές την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται από αυτήν, στέλνοντας το μήνυμα πως οι νέοι αποτελούν το θεμέλιο λίθο αυτής της αλλαγής, σημειώνοντας πως με πολλή δουλειά γνώση, συντονισμό και μεθοδικότητα, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Η Δυτική Μακεδονία μπορεί τα επόμενα χρόνια να είναι πράσινη με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, ψηφιακά πρωτοπόρα, φιλική προς τον πολίτη και το περιβάλλον και πάνω από όλα οικονομικά βιώσιμη αξιοποιώντας πράσινες τεχνολογίες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια