“Πρωτόγνωρες καταστάσεις με τεράστιες δυσκολίες με χρέη να συσσωρεύονται, με νύχτες που να μην σε παίρνει, ο ύπνος ή να πετάγεσαι όταν σε πάρει, γιατί δεν ξέρεις πως θα πληρώσεις τις επιταγές



Στην εφημερίδα “Θ” μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κοζάνης, Αθανάσιος Δραγατσίκας “ραγίζοντας” πράγματι καρδιές. “Πρωτόγνωρες καταστάσεις με τεράστιες δυσκολίες με χρέη να συσσωρεύονται μήνα με το μήνα, με μήνες ή μέρες που να γίνονται μηδενικά ταμεία, με μήνες που να μην μαζεύονται οι υποχρεώσεις, με νύχτες που να μην σε παίρνει, ο ύπνος ή να πετάγεσαι όταν σε πάρει, γιατί δεν ξέρεις πως θα πληρώσεις τις επιταγές τόσα χρόνια νοικοκύρης’, σημειώνει μεταξύ άλλων.


Πως κινήθηκε η αγορά την περίοδο αυτή;

Η αλήθεια είναι πως η περίοδος που διανύουμε δεν είναι ανάλογη με καμία από τις πολύ δύσκολες και γεμάτες αντιξοότητες περιόδους που ζούμε τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις με τεράστιες δυσκολίες με χρέη να συσσωρεύονται μήνα με το μήνα, με μήνες ή μέρες που να γίνονται μηδενικά ταμεία, με μήνες που να μην μαζεύονται οι υποχρεώσεις, με νύχτες που να μην σε παίρνει, ο ύπνος ή να πετάγεσαι όταν σε πάρει, γιατί δεν ξέρεις πως θα πληρώσεις τις επιταγές τόσα χρόνια νοικοκύρης!

Από τη μία τα χρέη να συσσωρεύονται και από την άλλη οι καταναλωτικές συνήθειες να αλλάζουν σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα! Πραγματικά ασύλληπτες ταχύτητες που τρέχουν όλα κι εμείς να πρέπει να τρέξουμε, να προβλέψουμε, να προγραμματίσουμε!! Ασύλληπτα δύσκολη περίοδος!! Σκοτάδι να μην βλέπεις τίποτα! Όμως μετά το σκοτάδι έρχεται το φως!

Οι εκπτώσεις τελειώνουν στο τέλος του μήνα. Το ταμείο των εμπορικών καταστημάτων θα είναι με θετικό πρόσημο;

Αυτό που φαίνεται αυτή τη στιγμή είναι ότι το πρόσημο θα είναι αρνητικό! Η πτώση είναι μεταξύ του 20% και του 50%! Η εξήγηση δίνεται παραπάνω! Δεν νομίζω ότι κάτι μπορεί να αλλάξει τόσο σημαντικά αυτή την πορεία!

Τι πιστεύετε ότι μπορεί να τονώσει την αγοραστική κίνηση;

Τα πάντα μπορούν να τονώσουν την αγοραστική κίνηση! Κάποια έχουν άμεση σχέση με τα οικονομικά του κάθε νοικοκυριού. Η παραμικρή ελάφρυνση, όπως η επιδότηση της τηλεθέρμασης θα φανεί στην αγορά! Τα υπόλοιπα έχουν σχέση με το ΚΛΙΜΑ! Η ψυχολογία θα αλλάξει με την άρση των περιορισμών και μόλις ξεκινήσει η αλλαγή αυτή, πάλι θα φανεί στην αγορά! Όλα αντανακλώνται στην αγορά! Κινήσεις και σχέδια για το άμεσο και απώτερο μέλλον υπάρχουν και θα ανακοινωθούν σύντομα διότι προϋποθέτουν συνεργασία των τοπικών φορέων οπότε και θα φέρουν το φως της δημοσιότητας!

Είστε ένας έμπορος με πείρα. Πείτε μας επιγραμματικά με ποια περίοδο είναι ανάλογη η σημερινή και πότε βλέπετε την ανάκαμψη;

Θα ανακάμψει η οικονομία μας απλά χρειάζεται υπομονή, επιμονή αισιοδοξία και πίστη! Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, αγαπάμε αυτό που κάνουμε και αν μας αφήσουν να δουλέψουμε θα το κάνουμε το καλύτερο δυνατό τρόπο!!

Θανάσης Τέγος





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια