Στάση εργασίας των Συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) με κύριο αίτημα να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους ή να μετατραπούν σε Αορίστου Χρόνου και να μην δοθούν οι υπηρεσίες αυτές σε εργολάβους

 



Στάση εργασίας των Συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) με κύριο αίτημα να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους ή να μετατραπούν σε Αορίστου Χρόνου και να μην δοθούν οι υπηρεσίες αυτές σε εργολάβους, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι, στην πύλη του νοσοκομείου Κοζάνης. Οι διαδηλωτές όπως είπαν καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση απολύει στις 31 Μαρτίου 8.000 εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που συμβάλλουν από την πρώτη γραμμή με τις υπηρεσίες που προσφέρουν στις υπηρεσίες στήριξης στην καταπολέμηση της πανδημίας και την αποφυγή νοσοκομειακής διασποράς του ιού. Και ζητούν παράλληλα την εκδίωξη όλων των εργολάβων και την θεσμοθέτηση της δυνατότητας των νοσοκομείων να συνάπτουν νέες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου με το προσωπικό.

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει στο κάλεσμά της πως οι εργολάβοι «ακονίζουν τα φαράσια τους» και ετοιμάζονται να αναλάβουν με εργολαβίες την καθαριότητα, την σίτιση, την εστίαση και άλλων υπηρεσιών των Νοσοκομείων, ενώ το μόνο επιχειρηματικό κεφάλαιο που διαθέτουν είναι οι φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση, ο αυταρχισμός, ο τραμπουκισμός και οι κλεψιές σε βάρος των εργαζομένων.

«Ήδη Διοικητές των Νοσοκομείων συγκεντρώνουν το προσωπικό ΣΟΧ και τους προετοιμάζουν για την μετάβαση στον εργασιακό μεσαίωνα. Μάλιστα τους πουλάνε και εκδούλευση για την μεσολάβησή τους στους εργολάβους, για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι"αθεόφοβοι" τους υπόσχονται δουλειά στον εργολάβο και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που θα λαμβάνουν 300 ευρώ το μήνα από 750 ευρώ τώρα και θα εργάζονται από ήλιο... σε ήλιο χωρίς ρεπό και εργασιακά δικαιώματα» αναφέρει η Ομοσπονδία.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια