Το 56ο τεύχος του Together Free Press κυκλοφορεί!

 


Τραβήξαμε λευκές φωτογραφίες! Ανακαλύψαμε τις ψευδαισθήσεις των σκέψεων μας. Κάναμε οδοιπορικό στον Άγιο Ζαχαρία, εκεί που αγιάζει  η ερημιά.  Επανεκκινήσαμε την αποκριά με τον Κώστα Στάχταρη και τον Νίκο Τζώρτζη. Στήσαμε τον πρώτο Νουντά σε Φανό  της Κοζάνης. Ψάξαμε τις ρίζες της αποκριάς  στην ψυχή μας. Μέσα  από τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας  νοσταλγήσαμε τις τρανές τις απουκρές.
Συζητήσαμε με τον νεότερο αντιδήμαρχο Ψηφιακής Μετάβασης και Νέων Τεχνολογιών του Δήμου Κοζάνης για τα κοινά, την συνδιαμόρφωση της πόλης, τις βάσεις  για έναν ψηφιακό  Δήμο.  Συναντήσαμε την Αντωνία Τσιριγώτη, ψυχολόγο και συνιδρύτρια του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατα της βίας και της πρωτοβουλίας #MeNow_MeToo. Μπήκαμε στον κόσμο  της αναλογικής  φωτογραφίας με τον Πολύβιο Κοσμάτο  πειραματιστήκαμε και διερευνήσαμε διαφορετικές τεχνικές και θέματα.

Συνομιλήσαμε με τον Γιώργο Κασαπίδη,  Περιφερειάρχη της Δυτικής  Μακεδονίας για το πολυσυζητημένο πράσινο υδρογόνο, την αναπτυξιακή προοπτική για την Δυτική Μακεδονία, το ζωτικό ρόλο που μπορεί να παίξει  στην μετάβαση. Αναρωτηθήκαμε αν μπορεί η Δυτική Μακεδονία να γίνει μια πράσινη Περιφέρεια, η πρώτη με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, ψηφιακά πρωτοπόρα, φιλική προς τους πολίτες, το περιβάλλον και πάνω από όλα οικονομικά βιώσιμη αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες.


Πάνω σε μια ξένη φωτογραφία, πειραματιστήκαμε με λέξεις παρέα με τα νέα μέλη του πολιτιστικού προγράμματος Γραφίς Γαλατινής. Συμφωνήσαμε με την Ana Duarte και την Malena Bouchard, δυο εθελόντριες από την Ισπανία που ζουν στην Φλώρινα, πως οι πολυπολιτισμικές εμπειρίες είναι στα αλήθεια μια εμπειρία ζωής!

Ασυγκράτητοι και ανήσυχοι σουλατσάραμε στην πόλη, ανακαλύψαμε κρυμμένα μέρη και τσεκάραμε τα γνωστά και φημισμένα. Ανανεώσαμε την ντουλάπα μας παρέα με την Μαρία Παπανικολάου! Στα μαγαζιά της γειτονιάς μας ξεκινήσαμε την μέρα μας με καλημέρα και την τελειώσαμε με καληνύχτα και χαμόγελο!

Κερδίσαμε το φλουρί, διαφυλάξαμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, βγήκαμε για ποτό. Μέσα σε έναν κυκεώνα ειδήσεων βρήκαμε την αισιοδοξία μας. Ανοίξαμε τα βλέφαρα μας για να περάσει ο ήλιος, βρήκαμε τις ισορροπίες και εξελιχθήκαμε. Ακούσαμε μουσική, και σερβιριστήκαμε παράδοση και μεράκι στο Ροδοχώρι Βοΐου,

Προετοιμάσαμε με την Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης τους αθλητές του αύριο. Διαβάσαμε τις πλανητικές διελεύσεις με τον Κώστα Μπουζούκη.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Σάκης Δαζάνης



Αυτά και άλλα πολλά στο Together που κυκλοφορεί!

Τogether Free Press

Αρχελάου 25, Κοζάνη

Τ. 2461025600

Ε. Info@togethermag.gr

W. togethermag.gr

FB : @togethermazi

IG: @together_free_press

Ιssuu: @together43





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια