Παίζουν με τη φλόγα... Xαλάρωση των μέτρων. Επιστρέφουν και οι όρθιοι στη διασκέδαση αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, στο 50%.

Την επιστροφή και των ορθίων στα κέντρα διασκέδασης, φέρονται να εισηγούνται οι ειδικοί που συνεδρίασαν σήμερα για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας. Τα νέα μέτρα φαίνεται να τα εγκρίνει η κυβέρνηση και θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων έχει ανάψει το “πράσινο φως” για την επανέναρξη των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, στο 50% αλλά και την επιστροφή των όρθιων πελατών στα κέντρα διασκέδασης και την εστίαση. Δηλαδή, αναμένεται να επιτραπεί ξανά ο χορός στα συγκεκριμένα μαγαζιά, όπου επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι πελάτες.

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις αποφάσεις των ειδικών, αναφορικά με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει για τα επόμενα βήματα επιστροφής στην καθημερινότητα, φέρεται να αποφάσισε και να εισηγείται την επανέναρξη των σχολικών εκδρομών και την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, στο 50%.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το τι θα γίνει με τα καρναβάλια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί προσανατολίζονται στο να θέσουν βέτο στη διενέργεια των καρναβαλικών παρελάσεων, επιτρέποντας να διεξαχθούν μόνο ορισμένες μικρές εκδηλώσεις, όπου θα μπορεί να γίνεται καλύτερος έλεγχος για το ποιοι συμμετέχοντες είναι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού. Έχουν εκφράσει, εξάλλου, πολλές φορές έως τώρα τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο διοργάνωσης μεγάλων παρελάσεων, που θα αποτελούσαν πόλο έλξης για χιλιάδες πολίτες και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως εστίες υπερμετάδοσης, γεγονός που θα αποτελούσε πισωγύρισμα σε μία περίοδο που η επιδημιολογική εικόνα δείχνει να σταθεροποιείται.

enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια