Δήμος Κοζάνης: Διάκριση του 4ου ΓΕΛ στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση - Συγχαρητήρια επιστολή

 


Ο Δήμος Κοζάνης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές, τις μαθήτριες, και τους εκπαιδευτικούς του 4ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης, για τη διάκρισή τους στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση 2020-2021, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση και τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών.

Η ομάδα «BikeSignals», αποτελούμενη από τους Άννα Αμανατίδου, Σοφία Θωμαϊδου και Γρηγόρη Καράμωβ, με υπεύθυνο καθηγητή τον Γιώργο Κασνάκη, κατάφερε να διακριθεί. Ο Δήμος Κοζάνης συγχαίρει μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη διάκριση και εκφράζει τις θερμότερες ευχές και για άλλες ανώτερες επιτυχίες. Υπογραμμίζεται, ότι το θέμα που παρουσίασε η ομάδα, αφορούσε τη «Χρήση δικτύου LoraWan για συλλογή και επεξεργασία δεδομένων που αφορούν τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid -19».

Η παρουσίαση των έργων των μαθητών από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022. Ο διαγωνισμός είχε ως κεντρικό πυρήνα την “Τεχνητή Νοημοσύνη” σε θεματικές που περιλαμβάνουν την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και την κοινωνία.

Εκατόν εικοσιοκτώ ομάδες μαθητών κατέθεσαν τις δικές τους ευφάνταστες και πρωτότυπες προτάσεις έργων, αξιοποιώντας ανοιχτές τεχνολογίες, τρισδιάστατες τεχνολογίες σάρωσης σχεδιασμού εκτύπωσης και ανοιχτού λογισμικού. Οι ομάδες συνδύασαν την ευρηματικότητά με την αγάπη τους για την κοινωνία και το περιβάλλον, και υλοποίησαν μοναδικά έργα.

Σημειώνεται, ότι ο Δήμος Κοζάνης, στο πλαίσιο του διαγωνισμού, παρείχε ειδικό εξοπλισμό για την εγκατάσταση Gateway LoRa WAN στο κτήριο του 4ου Λυκείου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια