O Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

 


Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 18 Ιανουαρίου, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και επαφών με τοπικούς Φορείς, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους συνδικαλιστικών ενώσεων.



Τον κ. Αρχηγό συνοδευόμενο από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, υποδέχθηκε στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Ταξίαρχος Θωμάς Νέστορας.




Στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, καθώς και με τους διοικητές των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης.


Στις συναντήσεις αυτές ο κ. Αρχηγός αναφέρθηκε :


  • στη βέλτιστη εφαρμογή των δράσεων που έχει εκπονήσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την πενταετία 2021-2025, όπως αυτοί αποτυπώνονται στο Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ελληνικής Αστυνομίας (Σ.Ε.Π.Ε.Α. 2021-2025)

  • στην ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες,

  • στη στελέχωση και ενδυνάμωση των υπηρεσιών και την τήρηση και εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων,

  • στη μεθοδικότητα και τον επαγγελματισμό του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, και την περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας, των πολιτών, ιδιαίτερα αυτών των ακριτικών περιοχών της χώρας, όπως η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.


Επίσης, ενημερώθηκε αναλυτικά για θέματα που απασχολούν το προσωπικό των τοπικών Υπηρεσιών και αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, ευχαριστώντας το προσωπικό για το έργο που επιτελούν και καλώντας τους να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, προς όφελος της κοινωνίας.

Ακολούθησαν συναντήσεις, με εκπροσώπους της Ένωσης Αξιωματικών Δυτικής Μακεδονίας, των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Καστοριάς και του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Νομού Φλώρινας, του Συλλόγου Αποστράτων Σωμάτων Ασφάλειας Κοζάνης, καθώς και της Τοπικής Διοίκησης Κοζάνης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA).


Ο κ. Αρχηγός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αιτήματα των συνδικαλιστικών ενώσεων, επισημαίνοντας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίησή τους, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά, την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του.


Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Αρχηγός πραγματοποίησε και σειρά συναντήσεων και επαφών με τοπικούς Φορείς.



Αρχικά, ο κ. Αρχηγός μετέβη στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Παύλο.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την καθημερινότητα των πολιτών και την τρέχουσα επικαιρότητα της ελληνικής κοινωνίας που αφορούν το πεδίο ενδιαφέροντος των αστυνομικών και εκκλησιαστικών Αρχών.


Επισκεπτόμενος την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Κασαπίδη.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και η δυνατότητα ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Περιφερείας σε θέματα τεχνολογίας και έρευνας.


Ο κ. Αρχηγός έγινε αποδέκτης ευμενών σχολίων για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και για το επίπεδο της αστυνόμευσης στη περιοχή.


Επιπρόσθετα, κατά την παραμονή του στη Δυτική Μακεδονία επισκέφτηκε το Δημαρχείο Κοζάνης όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Λάζαρο Μαλούτα και την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κοζάνης κα Παρθένα Τουμπουλίδου.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται στο πεδίο αρμοδιοτήτων των δυο Φορέων και αντηλλάγησαν απόψεις και προτάσεις για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της ήδη πολύ καλής συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, σε θέματα ασφάλειας, των πολιτών της Κοζάνης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια