Παντελής Ουσταγιαννίδης, διοικητής ασφάλειας Κοζάνης “Ενημερώνομαι, προσέχω, δεν τσιμπάω…”





Το «ηλεκτρονικό ψάρεμα», θερίζει και στην περιοχή μας, δυστυχώς. Με αφορμή κάποια περιστατικά στην περιοχή μας τον τελευταίο μήνα, ο διοικητής της ασφάλειας Κοζάνης Παντελής Ουσταγιαννίδης παραχώρησε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης, τονίζοντας: “Ενημερώνομαι, προσέχω, δεν τσιμπάω…Δεν αποκαλύπτουμε τους προσωπικούς κωδικούς. Καμιά τράπεζα δεν θα μας ζητήσει τους κωδικούς μας¨. Το 2021 κατεγράφησαν 10 περιστατικά στην Π.Ε. Κοζάνης, ενώ μέσα στον Ιανουάριο του 2022, 5 περιστατικά.

Τα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης είναι σε έξαρση το τελευταίο διάστημα: κινούνται παράλληλα με την αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών. Απατεώνες αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών, που παραπλανήθηκαν από μηνύματα που έλαβαν, θεώρησαν ότι είναι από την τράπεζά τους και αποκάλυψαν τους μυστικούς τους κωδικούς.

Στη μέθοδο απάτης fishing, τα link που αποστέλλονται με email ή με sms, οδηγούν σε αποκαλούμενες «κάλπικες» ιστοσελίδες, που μοιάζουν πολύ με τις πραγματικές τραπεζών και οργανισμών.

Η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος συστήνει στους πολίτες να μην ανοίγουν ποτέ τα link που δέχονται με περίεργα ηλεκτρονικά μηνύματα ή με sms και να επικοινωνούν άμεσα με την τράπεζά τους αν διαπιστώσουν κάτι ύποπτο.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια