Χάρης Κάτανας πρ. Βουλευτής Κοζάνης: “Μια ακόμη δυσάρεστη πρωτιά για τη Δυτική Μακεδονία”


 



Μια ακόμη δυσάρεστη πρωτιά για τη Δυτική Μακεδονία, καθώς για ακόμη μια χρονιά κατέχει την πρωτιά σε ανεργία στην Ευρώπη. Η αναφορά γίνεται σε άρθρο του «Μαχητή Γρεβενών» και συγκεκριμένα για το έτος 2017.

Αλήθεια, πόσοι από εμάς τους Δυτικομακεδόνες που ζούμε καθημερινά τον τόπο μας πιστεύουμε πως σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα και αυτή η αρνητική πρωτιά δεν υπάρχει πλέον; Αν κρίνουμε από τους χιλιάδες συμπολίτες μας που φεύγουν προς αναζήτησή εργασίας και από τα μαγαζιά που κλείνουν καθημερινά, ασφαλώς και επιβεβαιώνεται ο αρθρογράφος που παραθέτει τους πίνακες με τα στοιχεία των Περιφερειών με την μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη.

Το 2021 έφυγε και οφείλουμε να αγωνιστούμε για να κλείσουμε τις πληγές του. Όχι όμως να ξεχάσουμε και την άνιση κατανομή του προγράμματος στήριξης «μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» για τη Δυτική Μακεδονία. Ένα έκτακτο προγραμμα λόγω του COVID-19, όπου διαχειρίστηκε εξ’ ολοκλήρου η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και δυστυχώς δεν κατάφερε να στηρίξει ούτε στο ελάχιστο το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων του τόπου που κατέχει την μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη. Ο τρόπος διαχείρισης και κατανομής του εν λόγω προγράμματος δυστυχώς το μόνο που κατάφερε είναι να διχάσει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, όπου ευθέως πλέον αμφισβητεί την διαδικασία επιλογής των κριτηρίων. Ασφαλώς και όχι άδικα, καθώς οι δικαιούχοι ανέρχονται περίπου στο 30% τη στιγμή που σε άλλες Περιφέρειες της χώρας τα ποσοστά ήταν διπλάσια και άνω.

Νόμιμη η διαδικασία ασφαλώς και ήτανε. Ηθική όμως ως προς την πολιτική επιλογή των κριτηρίων ασφαλώς και όχι.

Θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο 2022 στη Δυτική Μακεδονία. Αφήνουμε πίσω τη μιζέρια και τα λάθη της χρονιάς που πέρασε. Εύχομαι ο νέος χρόνος να φέρει υγεία, κοινωνική γαλήνη, προκοπή και επιτέλους αισιοδοξία.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια