Μουσικό σχολείο Σιάτιστας: Δέκα και μία δράσεις...



Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αποτελούσαν πάντα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας. Από τις αρχές του Δεκεμβρίου λοιπόν μέχρι και τη λήξη των μαθημάτων πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εορταστικές δράσεις από τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου:

Συγκεντρώθηκαν από τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους καθηγητές τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και παραδόθηκαν στο παράρτημα της Θεσσαλονίκης από την καθηγήτρια κ. Ρόζα Μισδραχή.

 

Με πρωτοβουλία της κ. Ματσαρίδου Αναστασίας προετοιμάστηκαν και δωρήθηκαν χριστουγεννιάτικες δημιουργίες των μαθητών στα πλαίσια του μαθήματος των καλλιτεχνικών στον Σύλλογο «Ηλιαχτίδα».

Τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη Διαδικτυακή Εορταστική Εκδήλωση με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γρεβενών και τη χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του σχολείου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Παπάζογλου Νικολέτα με τα Δημοτικά Σχολεία της Κνίδης, του Μεγάρου, του Φελλίου, της Κιβωτού και της Κρανιάς.

Οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ξηρολίμνης έκαναν μια σύντομη επίσκεψη (τηρώντας όλα τα μέτρα για τον ιό Covid) στους χώρους του Μουσικού Σχολείου και μαζί με τις δασκάλες τους αλλά και την καθηγήτρια μουσικής κ. Μαρία Κελεμκερίδου έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα και χάρισαν στο Μουσικό Σχολείο μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη Κάρτα.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε η εορταστική εκδήλωση του σχολείου «Μελωδικές Ευχές για χαρούμενες Γιορτές» στην Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων με τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους υπεύθυνους καθηγητές των μουσικών συνόλων του σχολείου.

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 έγινε η γιορταστική συναυλία των μαθητών πιάνου της τάξης της κ Ντουσιοπούλου Αντιγόνης.

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στις 11.00 πμ η Βυζαντινή Χορωδία του σχολείου με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Κεμαλίδη Θεμιστοκλή και οι μαθητές των πνευστών έψαλαν τα κάλαντα και έπαιξαν παραδοσιακές μελωδίες στον προαύλιο χώρο του Γ. Π. Ν. ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης καλεσμένοι του Φιλανθρωπικού Σωματείου ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ Θεσσαλονίκης.

Την ίδια μέρα αλλά στις 12.00 μ η Ορχήστρα Ευρωπαϊκής Μουσικής του σχολείου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ντουσιοπούλου Αντιγόνη και τον κ. Τσούγιεφ Αλέξανδρο έπαιξε χαρούμενες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο προαύλιο του Δημαρχείου του Δήμου Βοΐου δίνοντας τον γιορτινό παλμό των ημερών.

Τέλος την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Βυζαντινής χορωδίας έψαλαν τα κάλαντα στον Δήμαρχο Βοΐου κ. Χρήστο Ζευκλή, στην αυλή του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας και στους Μεγάλους Ευεργέτες κ. Κωνσταντίνο και Ελένη Παπανικολάου, ενώ οι μαθητές των πνευστών έπαιξαν τα παραδοσιακά τραγούδια σε μια ζωντανή σύνδεση – αφιέρωμα της ΕΡΤ3 στο έθιμο των κλαδαριών.

Και κλείνοντας με τον υπέροχο τρόπο μια δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 παρουσιάστηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία στο σχολείο άλλοι πέντε μόνιμοι καθηγητές μουσικής παιδείας (τρεις για το πιάνο και δύο για την κιθάρα) έτσι ώστε από τη νέα χρονιά τα μουσικά μαθήματα να γίνονται με ακόμα καλύτερο τρόπο.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας εύχεται σε μικρούς και μεγάλους το 2022 να είναι γεμάτο υγεία, αγάπη χαρά, έμπνευση και … μουσική!!!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια