Γιώργος Καλαμάρας, συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών “Το Υπουργείο Υγείας μεθοδεύει αλλαγές που θα πλήξουν καίρια το νοσοκομείο μας”- Το σχόλιο του για το ότι βρέθηκε θετικός



Βρισκόμαστε στο πικ του τέταρτου κύματος της πανδημίας (ίσως να κάνω λάθος στο μέτρημα), ο ρόλος του δημόσιου συστήματος υγείας όπως και του Νοσοκομείου Γρεβενών, πιστεύω να καταγράφηκε περίτρανα και στον τελευταίο δύσπιστο, πόσο σημαντικός και πόσο χρήσιμος ήταν.

Κι όμως τα σχέδια και τα σενάρια για την υποβάθμιση των Γενικών Νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας συνεχίζονται κανονικά, όχι όμως πάνω στο τραπέζι και στο φως της μέρας, αλλά υπογείως και σε κλειστά γραφεία, μακριά από την κοινωνία δηλαδή απ' αυτούς που πληρώνουν.

Παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης μέρος της μελέτης που ανατέθηκε σε εταιρεία ( επίκειται και η παρουσίαση της οριστικής μελέτης) για την αναδιοργάνωση του Δημόσιου συστήματος υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Προς τι η σπουδή του Δήμου Κοζάνης να παραγγείλει μελέτη για όλη τη Δυτ. Μακεδ. Γνωρίζει κάτι για τα σχέδια του Υπουργείου Υγείας που οι υπόλοιποι Δήμοι δεν γνωρίζουν? Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων έχει γνώση της μελέτης? Υπάρχει προγραμματική σύμβαση όλων των Δήμων της Περιφέρειας με το Δήμο Κοζάνης για την εν λόγω μελέτη? Η Βουλευτής Καστοριάς του Σύριζα Ολυμπία Τελιγιορίδου σήμερα παρουσίασε και έναν πίνακα, απόσπασμα της μελέτης στον οποίο προτείνεται η κατάργηση την κλινικών στο Νοσοκομείο Γρεβενών και η μετατροπή των κλινών σε κλίνες ημερήσιας φροντίδας.

Το θέμα είναι σοβαρό, ο κάθε Δήμος έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του με οποιοδήποτε τρόπο, όμως η πράξη αυτή μαρτυρά πως το Υπουργείο Υγείας μεθοδεύει αλλαγές που θα πλήξουν καίρια το νοσοκομείο μας.

Το ΕΣΥ χρειάζεται ενίσχυση, δεν είμαι αντίθετος στη δημιουργία ενός Νοσοκομείου τριτοβάθμια φροντίδας στην Περιφέρειά μας, είμαι αντίθετος όμως στη προοπτική αυτή να υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο Γρεβενών. Η αναβάθμιση πρέπει να είναι συνολική ισομερής και δίκαιη και μπορεί να επιτευχθεί, με καλύτερο ενδοπεριφερειακό συντονισμό και συνέργειες, προκειμένου να είναι και οικονομικά βιώσιμη. Αν δεν ενημερώσετε την κοινωνία θα την βρείτε απέναντι.



Η ανάρτηση του σχετικά με το ότι βρέθηκε θετικός

Πενθήμερη καραντίνα από σήμερα μιας και στα δεκάδες χιλιάδες σημερινά επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκε και το δικό μου. Από την δική μου εμπειρία προτείνω προς αυτούς που αποφασίζουν πως, επιβάλλεται η συνταγογράφηση των PCR με τα πρώτα ορατά συμπτώματα διότι, τα self και rapit tests ανιχνεύουν τον ιό καθυστερημένα, αλλά και για οικονομικούς λόγους, νοσούν οικογένειες και το κόστος βαραίνει αρκετά.
Ευχαριστώ τους φίλους για την συμπαράσταση, ευτυχώς έχω πολύ ήπια συμπτώματα, είμαι εμβολιασμένος τρις και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια