Ενημερωτική συνάντηση μεταξύ του ΔΣ του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κοζάνης και αντιπροσωπείας της Δημοτικής Κίνησης

 


Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20-1-2022 μεταξύ του ΔΣ του Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης και αντιπροσωπείας της Δημοτικής Κίνησης μετά από πρωτοβουλία της Κίνησης.

Συζητήθηκαν κυρίως θέματα σχετικά με την λειτουργία του συλλόγου και τις ανάγκες του, καθώς και σχετικά με τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Δυτική Μακεδονία με την περίθαλψη ασθενών με καρκίνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και διαχρονικά.

Διαπιστώθηκε η παντελής απουσία της οποιασδήποτε οργανωμένης υγειονομικής φροντίδας στο στάδιο της διάγνωσης της ασθένειας, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, καθώς και μετά την θεραπεία. Η κατάσταση αυτή εξαναγκάζει τους ασθενείς με καρκίνο να μετακινούνται για τις θεραπείες τους στην Θεσσαλονίκη ή στα Γιάννενα αφού ούτε και η ογκολογική μονάδα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας λειτουργεί. Να σημειωθεί επίσης ότι δεν υπάρχει καμία υποδομή στην Δυτική Μακεδονία για την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών αλλά και εξειδικευμένη κλινική πόνου, υποδομές απαραίτητες για την ολιστική νοσηλεία και θεραπεία καρκινοπαθών.

Η πανδημία επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση για τους καρκινοπαθείς αφού πολλά ραντεβού θεραπειών αλλά και προληπτικών και προγραμματισμένων ελέγχων αναβλήθηκαν τόσο για λόγους ασφάλειας των ασθενών όσο και λόγω πληρότητας των νοσοκομείων.

Τέλος συζητήθηκε η μελέτη σκοπιμότητας για την δημιουργία νέου Νοσοκομείου στην Κοζάνη και τονίστηκε η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των αναγκών των καρκινοπαθών.

Η στήριξη με κάθε τρόπο του έργου του συλλόγου αλλά και γενικότερα της ευπαθούς ομάδας των καρκινοπαθών και του κάθε ασθενούς της περιοχής μας είναι υποχρέωση όλων μας και η Κίνηση θα είναι παρούσα σε κάθε επίπεδο διεκδίκησης προς όφελος του

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια