Διαμαντής Βαχτσιαβάνος: “Όταν η υπακοή είναι μειονέκτημα και η ανυπακοή προσόν!”





Μήπως ζούμε έναν νέου τύπου κοινωνικό ρατσισμό, σε μια χώρα που κάνει «χαρακίρι», παραδομένη στους πειρατές της πλάκας και της φάπας; Πραγματικά τρομάζουν τα όσα ακούγονται από το στόμα των κυβερνοεξουσιαστών και των τηλε-πραιτοριανών τον τελευταίο καιρό, ειδικά τις τελευταίες ώρες, καθώς μας δείχνουν πως τα όσα βλέπουμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, δεν είναι τελικά και τόσο φαντασία!

Ας κρατήσουμε τα διχαστικά αυτά λόγια καλά στη θύμησή μας, γιατί σημαδεύουν γεγονότα που ετοιμάζουν να φέρουν, αλλά μας θυμίζουν και γεγονότα του παρελθόντος που σημάδεψαν χιλιάδες ή εκατομμύρια ζωές ανθρώπων. Ένα παρελθόν με την μαύρη ιστορία της Ευρώπης του περασμένου αιώνα, που ξαναγυρίζει σαν τραγωδία που στοιχειώνει και μαυρίζει το μέλλον μας.

Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω και ας δούμε τα γεγονότα… Όταν ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία, άρχισε να εκδίδει διατάγματα που αφορούσαν Εβραίους.

Το πρώτο από αυτά απαγόρευε στους Εβραίους την είσοδό τους σε εστιατόρια, θέατρα, σινεμά και κάθε είδους διασκέδαση.

Δεύτερο, τους απαγόρεψε την πρόσβαση σε ξενοδοχεία, την μετακίνηση από περιοχή σε περιοχή και την άθληση σε κοινούς χώρους άθλησης και γυμναστικής.

Με το τρίτο υποχρέωσε τους εργοδότες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να απολύουν όλους τους υπαλλήλους που ήταν εβραϊκής καταγωγής.

Με το τέταρτο έκλεισε τις συναγωγές και τα σχολεία και δήμευσε την περιουσία των Εβραίων, η οποία πέρασε στο τρίτο Ράιχ.

Στο ενδιάμεσο υπήρξε και η αυθόρμητη καταστροφή και λεηλασία εβραϊκών μαγαζιών από όχλο ναζιστών. Γνωστή ως η «νύχτα των κρυστάλλων», όπου ναζιστές κατέστρεψαν εβραϊκές επιχειρήσεις!

Στο πέμπτο διάταγμα (Final solution) μάζεψε τους Εβραίους και τους μετέφερε στους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Τους είπε να έχουν μια βαλίτσα μαζί τους με ζεστά ρούχα και ότι θα τους μετέφεραν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης – εργασίας.

Όταν αυτό τελείωσε – χάθηκε περίπου το 80% - κατάλαβαν πως η ΥΠΑΚΟΗ είναι μειονέκτημα και η ΑΝΥΠΑΚΟΗ προσόν. Μόνο που όταν μετρήθηκαν, διαπίστωσαν πως μέχρι να το καταλάβουν, χάθηκαν κάποια εκατομμύρια. Και όλοι αυτοί χάθηκαν σε αυτά τα στρατόπεδα θανάτου, επειδή ήταν ΥΠΑΚΟΥΟΙ και δεν αντιστάθηκαν από την αρχή.

Όλα αυτά που καταγράφει η ιστορία, δείχνουν τι σημαίνει να στοχοποιείσαι γι αυτό που είσαι. Δείχνουν επίσης ότι η στοχοποίηση στηρίζεται στη συμμετοχή, ανοχή και αδιαφορία των πολλών.

Το κίτρινο αστέρι ήταν η αρχή της στοχοποίησης. Το «υγειονομικό διαβατήριο» είναι κάτι ανάλογο σήμερα. Μόνο που αυτή τη φορά δε θα λέει «Εβραίος», αλλά «ανεμβολίαστος»

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!!

Μην αφήσουμε αυτούς που έχουν την ίδια νοοτροπία να ανοίξουν καινούριους «φούρνους». Μια διαδικασία που δολοφονεί. Που ακόμα και αν βγεις ζωντανός από εκεί, σου μένει το τεράστιο ψυχολογικό τραύμα, τόσο βαθύ που το περνάς στις επόμενες γενιές!

Η ιστορία διδάσκει και όσοι πέρασαν από την δοκιμασία της στοχοποίησης και των «φούρνων», όσοι γύρισαν πίσω, έχουν την απορία «πώς πήγαμε στο θάνατό μας τόσο ήρεμα, τόσο υπάκουα, τόσο πολιτισμένα». Όλα τα πέτυχαν με τον φόβο. Είναι αυτό που σε χτυπά πριν σε πειράξουν. Τον φόβο που χτυπά και τρομοκρατεί μέσα από τα ΜΜΕ και τις κυβερνήσεις τις ίδιες!

Σήμερα διώκεται η ελευθερία, καταργείται η δημοκρατία και ο πολιτισμός. Όπως έγραψε πανό διαδηλωτών «ΘΥΜΩΣΤΕ, ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ, αρπάξτε αν χρειαστεί αυτό που σας αξίζει. Για τη χώρα, για σας, για τα παιδιά σας».



Υ.Γ. (1): Κλείνουμε με μια ακόμα «παράσταση» του γνωστού Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ: «Το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους επεβλήθη για να πλήξει τους πολλούς και αδύναμους».

Υ.Γ. (2): Το χάος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το δημιούργησε η Γερμανία. Ξεχωριστή σημασία σήμερα έχει ότι μέσα σε αυτό το χάος και τον πανικό, ο ηγεμονίσκος της Γερμανίας επανέρχεται δριμύτερος. Το Γ’ Ράιχ έχει τον πρώτο λόγο σε όλα.

Η Ευρώπη ουσιαστικά βρίσκεται κάτω από την μπότα του Βερολίνου και η ΕΕ εκτελεί κατά γράμμα τις διαταγές της καγκελαρίας, η οποία ελέγχει το πολιτικό σύστημα και τις τράπεζες!

ΠΟΥ ΠΑΜΕ;


Διαμαντής Θ. Βαχτσιαβάνος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια