Γιώργος Αδαμίδης πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: ‘Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπω καθημερινά να πληθαίνουν οι φωνές που αναγνωρίζουν τις τραγικές επιπτώσεις της βίαιης απολιγνιτοποίησης για τη Δυτική Μακεδονία”

 






 Ένα μικρό δείγμα από τα «Προσεχώς» της αμείλικτης πραγματικότητας είναι οι τηλεθερμάνσεις της περιοχής μας.

 Είναι πλέον φανερό ότι η πρωθυπουργική έμπνευση να προπορευθούμε σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο και να παραδώσουμε την ενεργειακή μας αυτάρκεια στον ιδιωτικό τομέα κατέληξε σε ένα φιάσκο που έχει ξεπεράσει τις καταστροφικές συνέπειες για τις περιοχές που εξάγουν λιγνίτη και έχει λάβει εθνικές διαστάσεις.

 Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει πως τα ημίμετρα επιδεινώνουν την κατάσταση και όλα δείχνουν πως η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων θα πρέπει να συνεχιστεί στα πρότυπα του προγραμματισμού της Γερμανίας και της Πολωνίας.

 Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτει την μοιραία επιλογή του 2014 με την απεμπόληση των δικαιωμάτων ρύπων στο όνομα των συμφερόντων του φυσικού αερίου.

 Όλα αυτά αποτελούν τελικά μια δικαίωση για τους εργαζόμενους της Δ.Ε.Η. που από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν με σθένος τις ολέθριες συνέπειες της συστηματικής αποδημοσιοποίησης της Επιχείρησης και της βίαιης απολιγνιτοποίησης.

 Είναι αυτοί που δώσανε και συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα για μια Δ.Ε.Η. στην υπηρεσία του ελληνικού λαού.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια