Ο Βασίλης Παπαποστόλου "εξομολογείται": 8 μήνες δράση στη βιβλιοθήκη. Τι έγινε, τι θα γίνει....

 


Ο πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Κοζάνης Βασίλης Παπαποστόλου μας περιγράφει τις δράσεις που έγιναν στη θητεία του έως τώρα:

Μέσα στον τελευταίο χρόνο ( 8 μήνες ουσιαστικά ενεργοί λόγω covid), έγιναν δεκάδες εκδηλώσεις, δράσεις, εκθέσεις, συναντήσεις στις εγκαταστάσεις της Κ.Δ.Β.Κ.

* Οργανώθηκε, συντονίστηκε (πάντα με τη βοήθεια και του Δήμου) και απεστάλη ο πλήρης φάκελος μας και τώρα είμαστε ένα βήμα από την επιτυχία. Και μιλάμε για πρόγραμμα άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ.
* Επισκέφτηκαν την Κ.Δ.Β.Κ και συζήτησαν μαζί μας για το πώς θα μπορέσουν να βοηθήσουν, όλοι οι άνθρωποι που αποτελούν την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του τόπου.
Υπουργοί, βουλευτές (όλοι), οι διοικητές της Αστυνομίας και του Στρατεύματος (με... επικεφαλής τον Αρχηγό του ΓΕΣ), οι δημοτικοί σύμβουλοι μας, επιφανείς ανθρώποι από το χώρο της Ιατρικής, των Γραμμάτων και των Τεχνών,
το χώρο του θεάτρου και της δημοσιογραφίας. Και ίσως το πιο σημαντικό.Μας επισκέφτηκαν χιλιάδες πολίτες της περιοχής μας κι όχι μόνο.
* Παραλάβαμε κατόπιν συζητήσεων χιλιάδες βιβλία με τη μορφή της δωρεάς, προεξέχουσας της απίστευτης "Δωρεάς Ξεπουλιά" για την οποία δημιουργήθηκε ειδικό τμήμα.
* Αλλάξαμε προς το καλύτερο τις ψηφιακές τεχνολογίες μας με την κυρίως αλλαγή στις ταχύτητες του ίντερνετ για τους χρήστες της Βιβλιοθήκης.
* Καθιερώσαμε την ψηφιακή υπογραφή για τον πρόεδρο και τους υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης κάτι που προφανώς μας ενέταξε στο "κανονικό μέλλον".
* Ολοκληρώσαμε όλους τους διαγωνισμούς για εξωτερικούς συνεργάτες (φύλαξη, καθαριότητα, λογιστική υποστήριξη, ορκωτοί λογιστές, συστήματα ασφαλείας και πυρόσβεσης, συντηρήσεις, προγράμματα δανεισμού βιβλίων, γραφικές ύλες και αναλώσιμα...) εντός των προθεσμιών, χωρίς απ' απευθείας αναθέσεις πλην μιας ειδικής περίπτωσης.
Και παντού είχαμε μείωση του κόστους για μας αρκετές χίλιες ευρώ), αφού ο ανταγωνισμός λειτούργησε ώστε οι αμοιβές να εξορθολογιστούν. Άρα μείωση κόστους για τον προυπολογισμό της Βιβλιοθήκης, του Δήμου και εν τέλει του πολίτη.
* Στοχοθεσία και προϋπολογισμός ολοκληρώθηκαν στην ώρα τους και χωρίς κανένα πρόβλημα.
* Προσπαθήσαμε και τελικά μετά από πολλές συζητήσεις βρήκαμε τον τρόπο να λειτουργήσει η Βιβλιοθήκη και τα απογεύματα από τα τέλη του επόμενου μήνα. Είτε με τον έναν τρόπο είτε με το δεύτερο πλάνο που υπάρχει.
* Προσπαθούμε, να ολοκληρώσουμε το θέμα του Κυλικείου και τη λειτουργία αυτού. Γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν τον επέτρεψαν να γίνει ακόμα. Ευτυχώς όμως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα.
* Ετοιμάζουμε ήδη "επαγγελματικό φάκελο χορηγιών" Πολλές συζητήσεις με μεγάλους ομίλους έχουν γίνει. Μέσα στο 2022 το πλάνο ή ένα μεγάλο τμήμα του θα προχωρήσει, έτσι ώστε σιγά σιγά η Βιβλιοθήκη μας να αποκτήσει την οικονομική της αυτάρκειας (έστω σε ένα βαθμό) που θα της επιτρέψει να κινηθεί πιο "άνετα".
* Το video με την παρουσίαση της Κ.Δ.Β.Κ που θα λειτουργεί ως "εταιρική ταυτότητα" είναι σχεδόν έτοιμο.
Όλα αυτά, έχοντας κόντρα τον ύπουλο εχθρό του covid ο οποίος μας καθήλωσε για πολλούς μήνες στην αδράνεια. Φαίνεται όμως ότι κάπου εδώ ο εφιάλτης τελειώνει. Κι αυτό μας ευνοεί τρομερά.
Όλα αυτά, τα πολλά ή τα λίγα (ο πολίτης τα κρίνει και κανένας άλλος) τα πετύχαμε ΕΜΕΙΣ.
Και το εμείς περιλαμβάνει αρκετούς που προσπάθησαν πολύ.
Περιλαμβάνει :
Το Δήμο Κοζάνης, το Δήμαρχο, τους υπηρεσιακούς φορείς (Γραμματέας, Διευθυντής κτλ) και όλες τις υπηρεσίες αυτού.
Το Διοικητικό συμβούλιο της Κ.Δ.Β.Κ που πάντα μα πάντα έπραξε αυτό που έπρεπε. Ευγενείς και πρόθυμοι να κάνουν αυτό που πρέπει.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα.
Τη Διεύθυνση της Βιβλιοθήκης που με την εμπειρία της προώθησε πολλές φορές "καταστάσεις" δύσκολες.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Τους υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης, τους καλούς συνεργάτες και πλέον φίλους. Χωρίς αυτούς ο πρόεδρος δε θα είχε ρόλο.
Τα μεγαλύτερα συγχαρητήρια και τα ευχαριστώ πηγαίνουν σ' αυτούς.
Τον πρώην πρόεδρο Γιάννη Μυροφορίδη.
Πάνω στα βήματα του κινηθήκαμε.
Να είναι πάντα καλά.
Το σύλλογο Φίλων της Βιβλιοθήκης. Εξαιρετικοί άνθρωποι που αγαπάνε την Βιβλιοθήκη παθολογικά.
Και τέλος ο πρόεδρος.
Αυτός ο τυχερός ανθρώπου που είχε τη χαρά και την τιμή να συνεργαστεί με όλους τους εξαίρετους φίλους. Αυτός απλά κράτησε τις ισορροπίες. Όλα τα υπόλοιπα, ότι όμορφο έγινε αυτό το χρόνο στη Βιβλιοθήκη, οφείλεται αποκλειστικά στους παραπάνω ανθρώπους.
Επίσης ο πρόεδρος οφείλει να ζητήσει συγνώμη αν στεναχώρεσε κάποιους ανθρώπους, να ζητήσει συγνώμη για τα λάθη του που ήταν αρκετά και για τα πράγματα που δεν έκανε ενώ ίσως θα μπορούσε.
Η Βιβλιοθήκη έχει τεράστιο μέλλον.
Η Βιβλιοθήκη πρέπει να γίνει ο πυλώνας της προόδου στην περιοχή.
Η Βιβλιοθήκη είναι το σπίτι του πνεύματος αλλά και της Ανάπτυξης στη Μεταλιγνιτική Κοζάνη.
Ας την προστατέψουμε. Ας την απογειώσουμε.
Ας συνεχίσουμε το δρόμο.
Υ.γ: Το σεβασμό μου και την εκτίμηση μου στους ανθρώπους της ενημέρωσης της περιοχής.
Μας σεβάστηκαν και μας βοήθησαν πολύ σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Τους ευχαριστούμε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια