Μα καλά γίνονται αυτά; Κλείνουν την τηλεθέρμανση! Παγώνουν 70.000 κατοίκους!


Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Κοζάνης 

Ετοιμάζονται να κλείσουν την τηλεθέρμανση Κοζάνης. Ετοιμάζονται να παγώσουν 70.000 καταναλωτές μες την καρδιά του χειμώνα. Σ’ αυτό το συμπέρασμα οδηγεί η αιφνιδιαστική όσο και παράλογη απόφαση να κλείσουν οι μονάδες του ΑΗΣ που τροφοδοτούν το σύστημα τηλεθέρμανσης με θερμική ενέργεια από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Κυβέρνηση, βουλευτές, Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση οφείλουν και απαιτούμε να μας ξεκαθαρίσουν:


Θέλουν να συνεχίσει την λειτουργία της η τηλεθέρμανση ή σκοπεύουν με άθλιο τρόπο να την κλείσουν;

Το θέμα της λειτουργίας των μονάδων του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, μέσω των οποίων λειτουργεί η τηλεθέρμανση Κοζάνης, απαιτούμε να διασφαλιστεί χωρίς καμιά καθυστέρηση.

Το αν αυτό είναι εφικτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως λειτούργησαν κανονικά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού για να διασφαλιστεί ότι δεν θα ιδρώσουν οι κάτοικοι των Αθηνών!

Ως εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, αλλά κυρίως ως πολίτες αυτού του τόπου, είμαστε απέναντι σε αυτήν την πολιτική που γίνεται σε βάρος όλων των πολιτών.

Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν την ΔΕΥΑ Κοζάνης είτε απευθείας, είτε στραγγαλίζοντας την οικονομικά, όπως επιχειρείται τα δύο τελευταία χρόνια.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η ΔΕΗ κλείνει την παροχή θερμικής ενέργειας και ταυτόχρονα απαιτεί από την ΔΕΥΑΚ δώδεκα εκατομμύρια (12.000.000) μόνο για το κόστος διοξειδίου του άνθρακα και δύο εκατομμύρια (2.000.000) ρήτρα αναπροσαρμογής, χωρίς να υπολογίζουμε τους μηνιαίους λογαριασμούς.

Με την μείωση της παροχής θερμικής ενέργειας και την αναπόφευκτη υπολειτουργία του συστήματος τηλεθέρμανσης απειλείται η δημόσια υγεία, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και επικίνδυνη περίοδο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς θέρμανση:


το νοσοκομείο,


οι υγειονομικές μονάδες,


τα σχολεία,


όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

Οι ώρες είναι κρίσιμες, γι’ αυτό καλούμε όλους να αντιδράσουμε στην πολιτική που κλείνει και διαλύει ό,τι καλό έχει αυτός ο τόπος.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια