Αλέξης Τσίπρας-ομιλία στην Κοζάνη: “Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διπλή πανδημία. Αυτή του κορονοϊου, και αυτή της ακρίβειας, και της όξυνσης των ανισοτήτων”.





Με ομιλία στην Κοζάνη, ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην περιοχή μας ο Αλέξης Τσίπρας. Στο επίκεντρο της ομιλίας του, η απολιγνιτοποίηση, η πανδημία, αλλά και το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.


Ο πρώην Πρωθυπουργός μίλησε για πρωτοφανείς δυσκολίες που βιώνει η κοινωνίας μας. “Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διπλή πανδημία. Αυτή του κορονοϊου, και αυτή της ακρίβειας, και της όξυνσης των ανισοτήτων. Για άλλη μια φορά ζούμε σκηνές τραγωδίας, στο Εθνικό σύστημα υγείας”.

Στο μείζον θέμα της απολιγνιτοποίησης, αλλά και της επίσκεψης Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας είπε πως: “Πέρασε σαν τον κλέφτη, δεν είχε καν το θάρρος να περπατήσει στο δρόμο να συναντήσει απλούς πολίτες, πάρα έφερε μόνο τα ΜΑΤ να επιτεθούν στους διαδηλωτές της ΔΕΗ. Η κοινωνία βράζει. Στους δρόμους, και στα καφενεία είναι η αληθινή δημοσκόπηση, όχι οι στημένες δημοσκοπήσεις που πολλές φορές παρουσιάζονται.


Οι άξονες του σχεδίου ΣΥΡΙΖΑ:


Αποκατάσταση λιγνιτικων περιοχών και επαναπόδοση στις τοπικές κοινωνίες. Επενδύσεις στην τηλεθέρμανση αλλά και στον πρωτογενή τομέα.


Στήριξη ανέργων, εισόδημα έκτακτης ανάγκης 400€ για κάθε μέλλος ή 200€ για κάθε παιδί.


Επενδυτικά προγράμματα για επιχειρηματικότητα.


Ειδικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για τη Δυτική Μακεδονία.


Καθολικό – ειδικό πρόγραμμα εξοικονομώ αυτονομώ για ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.


Δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων στην περιοχή. Έτσι ώστε οι καταναλωτές να είναι παράλληλα και παραγωγοί εξασφαλίζοντας ένα επιπλέον εισόδημα.


Περιβαλλοντικό τιμολόγιο ενέργειας στις τοπικές επιχειρήσεις διασφαλίζοντας χαμηλότερο κόστος ενέργειας για την περιοχή.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια