Στάθης Κωνσταντινίδης: Ο Σύριζα έκανε απολιγνιτοποίηση χωρίς σχέδιο και χωρίς καμία μέριμνα για την περιοχή. Η Νέα Δημοκρατία κάνει τη Μετάβαση!

 




Στη πρώτη ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη Δίκαιη Μετάβαση τοποθετήθηκε ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.

Στην εισαγωγική συζήτηση, ο Βουλευτής αναφέρθηκε:


Στη διείσδυση της Νέας Δημοκρατίας στην οικολογία, την οποία είχε εκχωρήσει αδικαιολόγητα στην Αριστερά


Στη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ υπερασπίζεται την άμεση απεξάρτηση από τον άνθρακα, κλείνει υποκριτικά το μάτι στις λιγνιτικές περιοχές


Στο γεγονός ότι για πρώτη φορά υπάρχει σοβαρή συζήτηση και σχεδιασμός για τη Μετάβαση


Στη νομοθετική τριλογία: Αναπτυξιακός Νόμος, Στρατηγικές Επενδύσεις και Νόμος ΣΔΑΜ, που βάζει τις περιοχές σε Μετάβαση στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.




Επιπλέον, ο Βουλευτής επισήμανε ότι η Μετάβαση μπορεί να είναι αναγκαία και επιθυμητή από περιβαλλοντικής άποψης αλλά δεν είναι απροϋπόθετη. Πρέπει να μπουν ρήτρες ακόμα και μέσα στο νομοσχέδιο για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της απολιγνιτοποίησης και να δημιουργηθεί μηχανισμός που θα παρακολουθεί τους οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες στις περιοχές σε Μετάβαση, ώστε έγκαιρα να γίνονται οι αναγκαίες βελτιώσεις.

Τέλος, κάλεσε την αντιπολίτευση να σταματήσει την καταστροφολογία που στρέφεται κατά των συμφερόντων της περιοχής και τη στείρα στάση της και να συμμετέχει στη συζήτηση του νομοσχεδίου με δημιουργικές προτάσεις.




















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια