Ο βιασμός της Δημοκρατίας. Του Κων/νου Τζέκη

 



Τροχονομικός έλεγχος σε μια περιοχή της Ελλάδος. Οι τροχονόμοι με το ραντάρ μετρούσαν την ταχύτητα των αυτοκινήτων σε κατοικημένη περιοχή.

Σε λίγο ένα αυτοκίνητο που ο οδηγός του νόμισε ότι ήταν αεροδιάδρομος και θα απογειώνονταν, πέρασε από μπροστά τους. Με δυσκολία σταμάτησε σε αρκετή απόσταση αφού δεν ήταν δυνατή η στάθμευση στο σήμα του τροχονόμου αμέσως.

Παρών στο τροχονομικό συνεργείο και ο Διοικητής τους που επέβλεπε το συνεργείο. Ο οδηγός εριστικός και πιεστικός άρχισε να παρακαλεί να μην του βεβαιωθεί παράβαση και όταν οι τροχονόμοι ήταν αμετάπειστοι, άρχισαν οι απειλές.

Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Ξέρετε με ποιόν τρώγω μαζί του; Θα σας τακτοποιήσω. Ξέρετε ότι με τον Διοικητή σας είμαι προσωπικός φίλος και αύριο θα σας καταγγείλω ότι θέλατε να σας δωροδοκήσω;

Οι τροχονόμοι κοίταξαν τον Διοικητή τους που στέκονταν κοντά τους με πολιτική περιβολή και αυτός τους έκανε νόημα να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Ο παραβάτης την επομένη παρουσιάσθηκε ευγενέστατος με χαμόγελο μισό μέτρο στον Διοικητή να του ζητήσει την επιείκειά του.

Συγνώμη κύριε εσείς είστε ο Διοικητής; Μάλιστα Κύριε. Εσείς δεν ήσασταν στο δρόμο μαζί με τους τροχονόμους που με έγραψαν; Μάλιστα κύριε.

Σηκώθηκε, έκανε μια ελαφρά υπόκλιση κα έφυγε λέγοντας τι να λέμε τώρα!!!

Άλλοι έχουν φωτογραφίες του Πρωθυπουργού και από λάθος έδειχναν τον…Φλωράκη, άλλοι αφηγούνταν απίθανες δικαιολογίες.

Όλα τα παραπάνω είναι ευτράπελα και μπορεί όταν δημοσιευθούν να αποτελέσουν ένα best sellers.

Όμως τα τελευταία γεγονότα ξεπερνούν ακόμη και τη φαντασία του πιο καταξιωμένου σεναριογράφου, αφού οι πρωταγωνιστές τους θεωρούσαν κάποιον που τον ακολουθούν πιστά, ειδικό και ειδήμονα νομικών κλπ θεμάτων.

Μια κυρία αυτοχρίσθηκε Υπουργός Θεραπείας, κυκλοφορούσε όχημα με πινακίδα που έγραφε «ΥΠΟΥΡΓΟΣ» και σαν Υπουργός είχε και Υπουργείο Θεραπείας όπου πουλούσε μαντζούνια για πάσαν νόσον και πάσαν μ….. , ώσπου τη συμμάζεψαν και της αφαίρεσαν το αξίωμά της. Άλλη περίπτωση:

Μαζεύτηκαν καμμιά δεκαριά πολίτες και ίδρυσαν την «Συνταγματική Αστυνομία»!! Θεέ και Κύριε.

Ποιος ξέρει ποιος καλός ‘άνεμος τους φύσηξε την έμπνευση να φτιάξουν στολές, περιπολικά και το σπουδαιότερο να υπογράφουν Διατάξεις Κανονιστικές, επιτάσσοντας Σχολεία, εισβάλοντας σε κέντρα υγείας για έλεγχο και ένα σωρό δραστηριότητες.

Επειδή κανείς τους δεν είναι νομικός, αλλά αγρότες, άνεργοι, μαρμαράδες, χορεύτριες, συνταξιούχοι Αστυνομικοί -άραγε ποιο σχολείο της Αστυνομίας φοίτησε έχει ενδιαφέρον να μάθουμε, αποφάσισαν να συλλάβουν τον Διευθυντή του Σχολείου, να τον δέσουν με χειροπέδες και να τον οδηγήσουν στο στόμα του λύκου, στο Αστυνομικό Τμήμα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν!!!!

Βασικά θα πρέπει να τιμηθούν ως ειλικρινείς παράνομοι, αφού μόνοι τους παρουσιάσθηκαν έχοντας μαζί τους τα πειστήρια του εγκλήματός τους. Οι Αστυνομικοί του Αιγινίου θα πρέπει να τους τραπεζώσουν, αφού χωρίς να σηκωθούν από τις καρέκλες τους, συνέλαβαν τόσους πολλούς, οι οποίοι ευγενικά ζήτησαν τα κλειδιά του κρατητηρίου και μπήκαν μόνοι τους μέσα.

Στα αλήθεια, αυτοί οι απλοϊκοί άνθρωποι νόμισαν ότι έτσι λειτουργεί το κράτος, ο κάθε ένας κάνει ότι του καπνίσει, συλλαμβάνει όποιον του αρέσει και εισβάλει στα σχολεία διαταράσσοντας τη λειτουργία του σχολείου τους;

Το περιστατικό αυτό μου θυμίζει την Ελλάδα στα πρώτα χρόνια της απελευθέρωσης. Ο Υπουργός Τσάκωνας επισκέφθηκε την Κόρινθο. Είπαν του Δημάρχου να ετοιμάσει υποδοχή ενός σπουδαίου ανθρώπου του Υπουργού. Ο δυστυχής Δήμαρχος δεν γνώριζε την ιδιότητα του Υπουργού και πρώτη του φορά άκουγε αυτή τη λέξη. Στο καλωσόρισμα τον ευχήθηκε και Νωματάρχη στην πόλη του!!! Ο Τσάκωνας ετοιμόλογος απάντησε. Ευτυχείς οι θεωρούντες ανώτατον βαθμόν της χώρας τον βαθμόν του Ενωμοτάρχου!!!

Ευτυχείς λοιπόν οι αυτόκλητοι «Συνταγματικοί Αστυνόμοι» που θεωρούν τους εαυτούς τους προστάτες του Συντάγματος παραβιάζοντάς το. Ξέχασα να τους ευχηθώ καλά ξεμπερδέματα. Η Δημοκρατία είναι ένα ανεκτικό πολίτευμα, αλλά αλλοίμονο σε κείνον που τολμούσε να τη βιάσει.

Οι αυτόχθονες δεν τη βίασαν μόνο, την εξευτέλισαν κι από πάνω.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια