Σχόλιο της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης για την ανάκληση των εορταστικών αδειών των εργαζομένων στον Ε.Φ.Κ.Α.
Για την κυβέρνηση η καθυστέρηση απονομής των συντάξεων αντιμετωπίζεται σαν… θεομηνία. Εν όψει εορτών ο υπουργός Εργασίας ανακαλεί οριζόντια όλες τις άδειες του προσωπικού του ΕΦΚΑ. Ανατρέποντας έτσι τον οικογενειακό προγραμματισμό χιλιάδων υπαλλήλων, καταστρέφοντας σχέδια ολιγοήμερης ξεκούρασης, αλλά και οδηγώντας σε οικονομική απώλεια όλους όσοι είχαν «κλείσει» εισιτήρια και ξενοδοχεία. Ενώ την ίδια στιγμή το υπουργείο δήλωνε ότι οι υπάλληλοι πέτυχαν ρεκόρ απόδοσης συντάξεων το προηγούμενο δίμηνο.

Η κυβέρνηση προβαίνει σε ένα ακραίο μέτρο επικαλούμενη τον νόμο 3528/07, οποίος όμως προβλέπει την «αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών της υπηρεσίας». Από ποτέ οι ουρές και η ταλαιπωρία έγιναν έκτακτες; Η αλήθεια είναι ότι το φαινόμενο χρονίζει εδώ και 5-6 χρόνια, ενώ εδώ και δυόμισι χρόνια οι αναμονές αυξήθηκαν. Ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ διέλυσαν τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, εξήγγειλαν πάνω από τέσσερις φορές την επιτάχυνση της έκδοσης των συντάξεων, μίλησαν διθυραμβικά για την… ψηφιακή σύνταξη, τελικά αύξησαν τις αναμονές στις 300.0000 αιτήσεις για κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Η ΝΔ αποδίδει την αποσάθρωση του Δημόσιου Τομέα σε φυσικό φαινόμενο, ενώ πρόκειται για καθαρά κομματικό φαινόμενο που χρήζει αντιμετώπισης από τους ασφαλισμένους και τους πολίτες.

Νομαρχιακή Επιτροπή

Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια