Αδυναμία μετακίνησης των μαθητών των κοινοτήτων του πρώην Δήμου Ελλησπόντου στον ΕΟΔΥ.

 



Το τέταρτο κύμα της πανδημίας σε συνδυασμό με το συγχρωτισμό των μαθητών στις σχολικές αίθουσες έχει αυξήσει τα κρούσματα στα σχολεία. Κάθε φορά που κάποιος μαθητής είναι θετικός στον ιό πρέπει όλα τα παιδιά του τμήματός του να μεταβούν στον ΕΟΔΥ για διενέργεια rapid test. 
Οι κοινότητες του πρώην Δήμου Ελλησπόντου απέχουν κατά μέσο όρο περίπου 20 χιλιόμετρα από την Κοζάνη. 
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αφού οι μαθητές θα πρέπει να μετακινούνται 2 και 3φορες την εβδομάδα στην Κοζάνη ,με δικά τους έξοδα ( ακόμη και με ταξί αφού κάποιοι δεν έχουν αυτοκίνητο και δεν υπάρχει ούτε αστικό λεωφορείο) περιμένοντας ατελείωτες ώρες στον ΕΟΔΥ και χάνοντας όλη τη διάρκεια των μαθημάτων.

Μετά από συνέλευση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων , γονέων και των προέδρων των κοινοτήτων της περιοχής ζητείται να υπάρξει κινητή μονάδα που θα μεταβαίνει στο εκάστοτε σχολείο για τη διενέργεια των rapid test.

Αφού οι αρμόδιοι αποφάσισαν να μην κλείσουν τα σχολεία αυξάνοντας τη διασπορά του ιού, ας βρουν τον τρόπο να γίνονται τα rapid test στο χώρο των σχολείων μας. Πρέπει να μπει τέλος στα έξοδα και στις συνεχείς μετακινήσεις των παιδιών.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια