Η συμπολίτισσά μας Σάντρα Μπάγιτς, "πάλεψε' με τον κορονοϊο και νίκησε. Μας περιγράφει την εμπειρία της...



Αγαπητοί μου συμπολίτες εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους σας. Προβαίνω σε αυτή την δημόσια επιστολή για να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους γιατρούς στάθηκαν δίπλα μου στην δυσκολία πορείας νοσηλείας μου από τον ιό Covid. Ευχαριστώ την Ζαχαρούλα ,την Έφη, την Μαρία, τον Άκη αλλά και όλους τους γιατρούς στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.
 Θα ήθελα παράλληλα να ευχαριστήσω και πάρα πολλούς φίλους που μου έστελναν μηνύματα και μου τηλεφωνούσαν κάθε μέρα προκειμένου να δουν την πορεία της υγείας μου και αν χρειάζομαι κάτι. Σας ευχαριστώ όλους! Λόγω των υποκειμένων νοσημάτων της υγείας μου ανήκω σε ευπαθή ομάδα και στις συζητήσεις μου με τους γιατρούς μου για τον εμβολιασμό μου απέναντι στον Covid δεν διαπραγματευόμασταν το αν θα εμβολιαστώ ή αν δεν εμβολιαστώ, αλλά πιο από τα εμβόλια που παρέχονται είναι το κατάλληλο για μένα. 
Όλοι οι γιατροί τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σερβία μου πρότειναν το κινεζικό εμβόλιο κατά του φονικού ιού, με βάση την καταλληλότητά του για τη δική μου κλινική εικόνα. Μετα το διπλό εμβολιασμό μου, προετοιμάζουν να εμβολιαστώ και με την τρίτη δόση τον Ιανουάριο. 
Για μένα αυτό σημαίνει να ταξιδεύσω στη Σερβία μόνο και μόνο για να εμβολιαστώ και να γυρίσω στην Ελλάδα,παρά τις όποιες δυσκολίες. Δεν προβληματίστηκα για τίποτα παρά μόνο για την αξία της ζωής μου. Κοστολόγισα την ζωή μου ( όπως και οι ζωές των καθένα από εσάς) πολύ περισσότερο από τα βενζίνα και τα διόδια. Δεν πρόλαβα όμως, διότι παρά τις προφυλάξεις μου κόλλησα τον ιό του Covid.
 Έπραξα τα απαραίτητα και μέσα στο νοσοκομείο έκανα όλες τις εξετάσεις, μου δώσανε άμεσα την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και μου δώσανε τη σύσταση αν μου πέσει το οξυγόνο κάτω από 92 να ξαναπάω στο νοσοκομείο ή αν ενιαία άλλου τύπου δυσκολίες. Για πέντε μέρες ψηνόμουν στον πυρετό με θερμοκρασία 39,5 και σαραντάρια που έφθανα σε όλη την πορεία. Τ
ην πέμπτη ημέρα της καραντίνας μου έπαθα και μία μεγάλη κρίση πτώσης του οξυγόνου μου, είχε πέσει κάτω από 90, οι επαγγελματίες με τα οξυγόνα( med- place), έσπευσαν να μου φέρουν φιάλη οξυγόνου στο σπίτι μου, το οξυγόνο είχε φτάσει στα 87 μέχρι να έρθει η παροχή οξυγόνου, σε δέκα λεπτά η μέτρηση του είχε φτάσει μέχρι και 83 ,με αποτέλεσμα να μην μπορούσα να κουνηθώ. 
Ειχα πάθει μεγάλη κρίση και είχα αιμόπτυση. Οι γιατροί μου συνέστησαν να ξαναπάω στο νοσοκομείο. Είχα τη σκέψη να το αφήσω μήπως περάσει από μόνο του. Και με τον τρόπο αυτό το πάλεψα. Υπήρξε πολύ ενδιαφέρον από τους ανθρώπους μου , νοιαζόταν όλοι και με συμβούλευαν. Τις αποφάσεις όμως για το σώμα και την υγεία μου ήταν προσωπική μου ευθύνη. Ήταν απόφασή μου αν έφευγα από τη ζωή θα έφευγα στο σπίτι μου, με τη δική μου την απόφαση, και για αυτό δεν θα έφταιγε κανένας άλλος. Άλλωστε είμαι 42 χρόνων και μπορώ να αποφασίσω για τη δική μου τη ζωή! Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι ο καθένας μας πρέπει να μιλάει με τους γιατρούς του ,ειδικά εμείς που είμαστε ευπαθής ομάδα και είμαστε ήδη με το ένα πόδι στον τάφο, θα πρέπει να συμβουλευόμαστε και να αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι για την ζωή και θάνατό μας. Κανείς δεν μπορεί να μας παραπλανήσει ... Κανείς όμως δεν γνωρίζει και πώς θα αντιμετωπίσει τον ιό ή πως θα νοσήσει και πότε. 
Εγώ ηξερα ότι θα περάσω δύσκολα αλλά δεν ήξερα πόσο δύσκολα και πάλι καλά που δεν κατελήξα στη ΜΕΘ με τα δικά μου υποκείμενα νοσήματα που επιβαρύνουν ούτως ή άλλως την υγεία μου.
 Το πέρασα πολύ δύσκολα και πολύ βαριά , τώρα που συνήλθα σε μεγάλο βαθμό και έχω πλήρη εικόνα η κατάστασή μου ήταν πολύ επιβαρυμένη.
 Αν μου άφησε κάποια υπολείμματα αρρώστιας η αν επιβάρυνε την υγεία μου θα φανεί επόμενες ημέρες που θα κάνω ξανά εξετάσεις.... Όσο για τον αγώνα κατά της διαφθοράς των προγραμμάτων ευρωπαϊκής ένωσης ήδη έχω φτάσει μέχρι τα μέλη των επιτροπών εκεί προχωράμε πολύ δυνατά σύντομα θα έχουμε και νέα ... Μέχρι τότε να αγαπάτε τους εαυτούς σας,να μην απογοητεύεστε και εύχομαι να εξαλειφθεί ο φονικός ιός του Covid


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια