Ο Γιώργος Αμανατίδης ενημερώνει για εγκρίσεις και χρηματοδοτήσεις. Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Δήμου Σερβίων για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες

 




Με το από 20/05/2021 Δελτίο Τύπου ενημέρωνα για τα θέματα της συνάντησής μου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα Στέλιο (εδώ).

Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να κάνω έναν απολογισμό όπως παρακάτω:

1ον Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Δήμου Σερβίων. Χρηματοδότηση του Δήμου Σερβίων του Ν. Κοζάνης για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες (ΣΑΕ (εδώ)

2ον Παρατάθηκαν οι συμβάσεις μίσθωσης των κυλικείων δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

3ον Υποβλήθηκε πρόταση στον Υπουργό για τη συμβολή των Αναπτυξιακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη

4ον Στο νόμο για την “ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ” προβλέπεται ρύθμιση που επιτρέπει τη συμμετοχή των αλόγων στο πλαίσιο πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εθίμων που αναπτύσσονται στις τοπικές κοινωνίες.

Η πρόβλεψη αυτή αφορά και στο έθιμο των καβαλάρηδων του δεκαπενταύγουστου στη Σιάτιστα.

Επιπρόσθετα προβλέφθηκε και ρύθμιση για το θέμα των κυνηγετικών σκύλων.

5ον Εγκρίθηκε ρύθμιση που αφορά στη διαγραφή της προσαύξησης 80% επί της αξίας του νερού στις περιπτώσεις που οι ΔΕΥΑ δεν συντάσσουν μελέτες, δεν υλοποιούν και δεν συντηρούν έργα για λογαριασμό πελατών τους π.χ. επιχειρήσεις και άλλες εγκαταστάσεις εκτός οικισμών και επομένως εκτός αρμοδιότητας των ΔΕΥΑ.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζεται η επιχειρηματικότητα.

Συμπερασματικά, με τα παραπάνω αποτυπώνεται η συνέπεια λόγων και έργων από τον κ. Πέτσα, κάτι που διαχέεται αντίστοιχα σ’ όλες τις δράσεις της Κυβέρνησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια