Το 55ο τεύχος του Together Free Press κυκλοφορεί!



Αντικρύσαμε το 2021 μέσα από έξι φωτογραφίες. Κάναμε ευχές. Σχεδιάσαμε παρέα με την Γλύκα Διονυσοπούλου γραμμές και σημεία. Εκπαιδευτήκαμε στις εικόνες και τα μηνύματα που περνούν με τον Σάκη Δαζάνη. Ανακαλύψαμε έθιμα βαθέος παρελθόντος με τον Θανάση Καλλιανιώτη. Κάναμε ένα ταξίδι στην Χριστουγεννιάτικη παγωμένη Κοζάνη. Γράψαμε γράμμα στον Άι Βασίλη. Ξετυλίξαμε τον μίτο των μωμόγερων. Ήπιαμε το καλαντονερο, το 1ο νερό του έτους. Γνωρίσαμε τους Πόντιους καλικάντζαρους. Γράψαμε ποιήματα παρέα με την ΣΤ' τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κρόκου.

Συζητήσαμε με τον υφυπουργό υποδομών και μεταφορών για το στοίχημα της απολιγνητοποιησης, την ηλεκτροκίνηση, την οινική οικονομία, τα υδροπλάνα. Ταξιδέψαμε στην Γερμανία με ελληνικό θέατρο. Βρήκαμε έναν Augusto τον χειμώνα. Διακοσμήσαμε τον χώρο μας. Βιώσαμε το Trenendum, είδαμε τους αόρατους, βγάλαμε τις σημειώσεις μας για την μουσική που ακούσαμε μέσα στην χρονια. Κάναμε αλεξίπτωτο πλαγιάς. Ήπιαμε στατιστικό κρασί. Διαβάσαμε τις πλανητικές διελεύσεις, ξεναγηθήκαμε στον κόσμο της Αισθητικής Κοσμητολογίας.

Το νέο μας εξώφυλλο το κεντήσαμε στο χερι.

Έμπνευση μας, τα Χριστουγεννιάτικα σεμεδάκια που στόλιζαν τα σπίτια μας τότε που κάναμε όνειρα ξύπνιοι και παραληρούσαμε ιστορίες!

Έτσι και το εορταστικό μας τεύχος είναι ένα κέντημα φτιαγμένο στο χέρι από ανθρώπους που μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες, έθιμα και παραδόσεις.

Οι τόποι μας, οι συναντήσεις, η αυθεντικότητα της δημιουργικότητας και της έκφρασης υφαίνουν το νέο μας τεύχος, που κουβαλάει μέσα του τη μαγεία των Χριστουγέννων και την προσμονή για τη νέα χρονιά!




Κέντημα: Λίλα Κύρου/Φωτογραφία-επεξεργασία: Γιώργος Σιαμπανόπουλος




Αυτά και άλλα πολλά στο Together που κυκλοφορεί!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια