Άστραψε και βρόντηξε... η αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ηλίας Κάτανας: “Ακούμε συνεχώς για το περίφημο πρασίνισμα της περιφέρειας, και για τις χιλιάδες θέσεις που θα έρθουν…Πείτε στον κόσμο να γνωρίζει. Πότε θα έρθει η πρώτη πραγματική θέση εργασίας;”. Γεωργία Ζεμπιλιάδου: “Το ότι έχετε 400 εκ. εντάξεις αυτό δε λέει τίποτα. Μπορεί και να είναι αέρας..”

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας την Πέμπτη για την έγκριση του προϋπολογισμού ο πρώην αντιπ. οικονομικών κ. Ηλίας Κάτανας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός κάνοντας λόγο για αδυναμία της περιφ. αρχής να σχεδιάσει τον προϋπολογισμό, καθώς όπως είπε: “λείπει η τόλμη, ο προγραμματισμός δεν υπάρχει, και το σχέδιο απουσιάζει. Δεν υπάρχει πρόταση για το μέλλον της περιοχής. Ακούμε συνεχώς για το περίφημο πρασίνισμα της περιφέρειας, και για τις χιλιάδες θέσεις που θα έρθουν…. Πείτε όμως και στον κόσμο για να γνωρίζει. Πότε θα είναι η πρώτη πραγματική θέση εργασίας;”. Ο κ. Κάτανας επίσης ζήτησε να γίνει γνωστό τι γίνεται...με διάφορα έργα όπως η υψηλή γέφυρα Σερβίων, η ακίνητη περιουσία της περιφέρειας, η παλαιά κλινική Χάμουργκα και τα λήμματα στη Σιάτιστα.



Στο ίδιος μήκος κύματος και η Γεωργία Ζεμπιλιάδου από την παράταξη “Ελπίδα”: “Η Περιφέρεια ερημώνει. Ούτε η ανεργία μειώθηκε, ούτε πρόσβαση στην Ευρώπη έχουμε, ούτε υποδομές ξεκίνησαν, και εξακολουθούμε να είμαστε τελευταίοι στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Το ότι έχετε 400 εκ. εντάξεις, δε λέει τίποτα. Μπορεί και να είναι αέρας... Ο κόσμος ακούει εκ. και δε βλέπει να κινείται τίποτα στην πραγματική οικονομία. Εμείς γιατί να επιβραβεύσουμε αυτή την οικονική πραγματικότητα;”


Θανάσης Τέγος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια