Διήμερη Επιμορφωτική Συνάντηση για το Δημοκρατικό Πολιτισμό, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Συμπερίληψη στο 1ο ΕΠΑΛ Σερβίων

 



Με τη διήμερη επιμορφωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2021 συνεχίζεται το πρόγραμμα «Σχολεία για Όλους» του 1ου ΕΠΑΛ Σερβιων. Το πρόγραμμα προσφέρει επιστημονική επιμόρφωση και διαρκή υποστήριξη στο Διευθυντή, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς του σχολείου μας για θέματα που αφορούν στη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, στη συμπερίληψη και στα ανθρώπινα δικαιώματα. 
Φορέας υλοποίησης του εν λόγω έργου είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC) το οποίο στηρίζεται σε συστάσεις και πολιτικές του Συμβουλίου της Ευρώπης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)



Οι έμπειρες επιμορφώτριες Άννα-Μαρία Παναγιωτίδου και Γιώτα Γάτση μέσω βιωματικών ασκήσεων μας ενέπνευσαν στην κατανόηση του «εαυτού» & του «άλλου» και ενίσχυσαν το σχολικό δημοκρατικό πολιτισμό. Με τα κατάλληλα εργαλεία οικοδομήσαμε μία στρατηγική σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρακτικές συμπερίληψης.

Στη διήμερη επιμορφωτική συνάντηση, μετά από πρόσκληση του σχολείου, συμμετείχε και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Καδιγιαννόπουλος, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την παρουσία και συμμετοχή του καθώς και για την ενημέρωση σχετικά με την φοίτηση προσφύγων στην περιφέρειά μας.

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Σερβίων

Κυριάκος Μ. Τσολακίδης






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια