«Μικρασία: Ένας πολιτισμός μετακομίζει» Μια δράση της «Παρέμβασης» για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

 


Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πρόκειται να πραγματοποιήσει μία τριήμερη δράση με τίτλο «Μικρασία: Ένας πολιτισμός μετακομίζει», με θέμα τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την άφιξη των ελληνικών πληθυσμών στην Ελλάδα μετά την καταστροφή του 1922. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021.

Η δράση τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τον Δήμο Κοζάνης, την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και τον Σύλλογο Μικρασιατών Π.Ε. Κοζάνης. Συμμετέχουν και στηρίζουν τη δράση οι φορείς: Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, Σύνδεσμος Γραμμάτων & Τεχνών, Σύνδεσμος Φιλολόγων, Δήμος Εορδαίας, Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαϊδας, Ονειρόδραμα.

Το πλήρες πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΕΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗ ΔΟΥΚΑ

Ώρα έναρξης: 7 μ.μ.

Τόπος: Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

Αναγνώσεις λογοτεχνικών έργων του Στρατή Δούκα και του Γιώργου Σεφέρη, δύο σπουδαίων δημιουργών με ρίζες από τη Μικρά Ασία. Τα αναλόγια θα διανθιστούν με μουσικές και χορούς της Μικρασίας, ζωντανεύοντας μνήμες και φέρνοντας το παρελθόν στο παρόν.

Διαβάζουν ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας «Ονειρόδραμα»: Αλεξία Αντωνιάδου, Φώφη Ζαγορίτου, Λένα Κωνσταντινίδου, Χάρης Σισμανίδης

Παίζουν οι μουσικοί της ορχήστρας του Μικρασιατικού Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης: Έφη Μαυρίδου (ούτι), Αβραάμ Μπακιρτζόγλου (κανονάκι) – Φιλική συμμετοχή: Θανάσης Κυργιαζόγλου (κιθάρα)Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια