Ο Χάρης Κουζιάκης στην ημερίδα της "Παρέμβασης' για τη Μικρά Ασία: "Τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε, να μελετήσουμε και ενδεχομένως να επαναπροσδιορίσουμε πολλές πτυχές μιας από τις πιο τραυματικές στιγμές της Ελληνικής ιστορίας"



Σήμερα βρέθηκα στην ημερίδα, στο πλαίσιο τριήμερων εκδηλώσεων, που διοργάνωσε στο Κοβενταρειο η "Παρέμβαση" σε συνεργασία με άλλους φορείς και κυρίως τον "Συλλόγο Μικρασιατών Κοζάνης" με τίτλο Μικρασία: Ένας πολιτισμός μετακομίζει. Μία ημερίδα υψηλής οργανωτικής και θεματολογικης ποιότητας που πραγματικά παρακολούθησα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

"Τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε, να μελετήσουμε και ενδεχομένως να επαναπροσδιορίσουμε πολλές πτυχές μιας από τις πιο τραυματικές στιγμές της Ελληνικής ιστορίας" Η ιστορία διδάσκει και ο τόπος μας είναι ένα σημαντικό σταυροδρόμι σημαντικών ιστορικών στιγμών, πεδίο δόξης λαμπρό για εμάς τους νεότερους να εκμεταλλευθούμε με τον καλύτερο τρόπο για τον τόπο αυτή την συσσωρευμένη γνώση.

Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, σε ολους τους συντελεστές και κυρίως στην Δήμητρα Καραγιάννη ψυχή της Παρέμβασης, και την Φωτεινή Καμίτα άξια Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Κοζάνης. Πάντα τέτοια!





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια