Παρέμβαση: Πρόσκληση για συμμετοχή στην επετειακή έκδοση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή

 



Η «Παρέμβαση» προτίθεται να πραγματοποιήσει έκδοση βιβλίου στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την άφιξη των ελληνικών πληθυσμών στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Καλεί, λοιπόν, συγγραφείς, φίλους και συνεργάτες, να στείλουν κείμενα, τα οποία θα συμπεριληφθούν στην έκδοση. Τα κείμενα μπορούν να είναι αφηγήσεις, διηγήματα, ποιήματα, ιστορικά κ.α.

Κάθε ποίημα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 500 λέξεις και κάθε πεζό τις 1000 λέξεις.

Στόχος είναι η ανάδειξη της ιστορίας της Μικρασιατικής καταστροφής και των 100 χρόνων από την άφιξη και την ενσωμάτωση των ελληνικών πληθυσμών στην Ελλάδα, καθώς και η προβολή της πλούσιας πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς του Προσφυγικού Ελληνισμού της Μικρασίας.

Τα κείμενα μπορούν να σταλούν μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2022 σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση: paremvasiculture@yahoo.com

Στο e-mail θα πρέπει να υπάρχει επισύναψη του κειμένου σε μορφή word.doc ή docx, αλλά όχι σε pdf. Τα γράμματα θα πρέπει να είναι πεζά, με τονισμό.

Είναι απαραίτητο να αναφέρεται ο τίτλος του κειμένου/ποιήματος/διηγήματος κ.λ.π, καθώς και όλα τα στοιχεία επικοινωνίας κάθε συμμετέχοντος (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο). Ο τίτλος του E-mail θα είναι: Για την Μικρασία.

Η έκδοση στην οποία θα συμπεριληφθούν τα κείμενα θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Παρέμβαση, ενώ θα γίνει και επίσημη παρουσίαση.

Πληροφορίες: 24610-29475

Η έκδοση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο «Μικρασία: Ένας πολιτισμός μετακομίζει».





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια