Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στην Κοζάνη: "Tη μετάβαση πρέπει να τη δούμε ως μία ιστορική ευκαιρία για τη Δυτική Μακεδονία”





Συσκέψεις υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο κτίριο της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής. Αρχικά έγινε σύσκεψη με τον Πρύτανη κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη και τους αντιπρυτάνεις, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου του έθεσαν τις προτάσεις τους για το ίδρυμα.

Παρών στη σύσκεψη ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης και ο Συντονιστής του ΣΔΑΜ Κωστής Μουσουρούλης.




Τα πρώτα λόγια του κ. Μητσοτάκη στη σύσκεψη για τη ΔΕΗ ήταν μεταξύ άλλων:

Bρίσκομαι εδώ στην περιοχή σας για να συνομιλήσουμε με όλους τους φορείς της περιοχής και να παρουσιάσουμε αναλυτικά τα πολύ φιλόδοξα σχέδιά μας για τη Δυτική Μακεδονία. Tη μετάβαση αυτή πρέπει να τη δούμε ως μία ιστορική ευκαιρία για τη Δυτική Μακεδονία, να αλλάξουμε άρδην το παραγωγικό μοντέλο και να δημιουργήσουμε περισσότερες και καλύτερες δουλειές για τους κατοίκους”.



Από την πλευρά του ο κ Κασαπίδης τόνισε


“Είναι μεγάλη τιμή για μένα και για τη Δυτική Μακεδονία η παρουσία σου εδώ και όλων των συνεργατών σου. Για πρώτη φορά ήρθε τέτοιο κλιμάκιο κυβερνητικό. Είναι όντως μία ιστορική στιγμή για την Περιφέρεια, αλλά είναι και μία πρόκληση εθνική η μετάβαση γιατί, με απόφαση δική σας, βγαίνει η χώρα πρώτη από το λιγνίτη. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε την αλυσίδα αξιών του λιγνίτη με την αλυσίδα αξιών των πράσινων τεχνολογιών και δη του πράσινου υδρογόνου. Έχουμε ένα σχέδιο επεξεργασμένο, το “λευκός δράκος”, το οποίο δημιουργεί περισσότερες θέσεις από αυτές που έχουμε σήμερα στη ΔΕΗ και είναι όντως πολύ πιο φιλόδοξο αλλά απολύτως ρεαλιστικό”.

΄

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, η επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου,,ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης,




Θανάσης Τέγος








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια