Ο τουρισμός δυναμικός τομέας ανάπτυξης στη Δυτ. Μακεδονία




Συνέντευξη στον Γιώργο Καραχρήστο και στην ηλεκτρονική εφημερίδα “itn Ελληνικός Τουρισμός” που κυκλοφόρησε στην Πέμπτη 25 Νοεμβριού έδωσε ο Γιώργος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.


«Όλη η περιφέρειά μας, θα μπορούσε να είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης. Φυσικές ορεινές λίμνες, οι περισσότερες στην Ελλάδα και εμβληματικά βουνά, προσβάσιμα σε κάθε επισκέπτη φυσιολάτρη και λάτρη χειμερινών δραστηριοτήτων», λέει ο κύριος Κασαπίδης στην εκτενή συνέντευξη που μας παραχώρησε και περιγράφει το όραμά του για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής

Η Δυτική Μακεδονία διαθέτει πολλούς αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς. Πέρυσι λόγω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων δεν υπήρξε σεζόν. Ποια είναι η εικόνα φέτος; Πιστεύετε θα είναι καλύτερα τα πράγματα;

Κύριε Καραχρήστο, πριν απαντήσω στην ερώτησή σας, μιας και αναφέρεστε σε χειμερινούς προορισμούς, θα ήθελα να προσδιορίσουμε το χειμερινό προορισμό και από αφηρημένη έννοια να τον κάνουμε συγκεκριμένο. Να του δώσουμε όνομα και υπόσταση.

Το τουριστικό προϊόν είναι πολυσύνθετο και αποτυπώνει τόσο τον τόπο και τις φυσικές ομορφιές του, όσο και το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής. Δεν είναι άλλωστε τυχαίος ο χαρακτηρισμός «Περιφέρεια των Λιμνών & των Ορέων»

Αν επιχειρούσαμε να συμπτύξουμε την Δ. Μακεδονία σε λίγες λέξεις, αυτές θα ήταν «η Περιφέρεια των Λιμνών & των Ορέων». Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από αυτό. Ο χειμώνας είναι φίλος των Δυτικομακεδόνων και όλη η περιφέρειά μας, θα μπορούσε να είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης. Φυσικές ορεινές λίμνες, οι περισσότερες στην Ελλάδα και εμβληματικά βουνά, προσβάσιμα σε κάθε επισκέπτη φυσιολάτρη και λάτρη χειμερινών δραστηριοτήτων. Το ανάγλυφο της Δ. Μακεδονίας είναι ιδανικό για αυτό. Κάποια από τα πλέον σπουδαία χιονοδρομικά κέντρα της χώρας βρίσκονται εδώ. Ενδεικτικά αναφέρω το διάσημο χιονοδρομικό που σχηματίζεται στον αυχένα της διάβασης Βίγλας – Πισοδερίου, σε υψόμετρο πάνω από 1600μ στον Ν. Φλώρινας.

Χιονοδρομικό ολυμπιακών προδιαγραφών για κάθε κατηγορία σκιέρ και με πανοραμική θέα στις δασωμένες πλαγιές του Πισοδερίου. Στην καρδιά της Πίνδου, έχουμε το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας με εξαίρετες πίστες και υποδομές, περιτριγυρισμένο από γραφικούς οικισμούς και μόλις μία ανάσα από τα Γρεβενά και την Εγνατία οδό. Και αυτό πάνω από 1600μ, υψόμετρο, ενώ μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Καστοριά έχουμε το Βίτσι, το μικρότερο χιονοδρομικό μας, στα 1800μ, πολύ γραφικό όμως και με αξιόλογες υποστηρικτικές υποδομές και απολύτως κατάλληλο για οικογένειες με μικρά παιδιά ή αρχάριους σκιέρ.
Η συνέχεια εδώ: 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια